Írdalá.hu: Működésbe lépett a nemzetközi kampány

Írek, dánok és hollandok állnak a székelyek petíciója mellé.

2020. 07. 21. 18:05
null
Forrás: youtube (képernyőfotó)
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Egymás után csatlakoznak a külföldi támogatók a székelyek ügyéhez, a kezdeményezés brüsszeli hivatalos felületén azt lehet látni, hogy az utóbbi napokban Európa számos országának polgárai százával írják alá az online petíciót. Mások mellett spanyolok, svédek, írek, németek, lengyelek és dánok állnak a székely kezdeményezés mellé, szombat óta – az anyaországi és határon túli – magyar támogatókkal együtt már több mint ezren csatlakoztak az ügyhöz. Erre pedig nagy szükség van, mert a Minority Lives Matter (a kisebbségben élők élete számít) szlogennel is kampányoló, Pesty László vezette csapat november 7-ig nem négy, hanem hét európai uniós országban is el akarja érni a jogszabályban rögzített limitet. Emellett még azt a vállalást tették, hogy újabb egymillió embert állítanak a székelyek ügye mellé. Emlékezetes, május 7-ig az online térben összegyűlt az egymillió aláírás (papír alapon 250 ezren támogatták a kezdeményezést), de csak Magyarországon, Romániában és Szlovákiában jött össze kellő támogatás.

A kampánycsapat most azon dolgozik, hogy legalább további hét országban – Horvátországban, Szlovéniában, Spanyolországban, Litvániában, Svédországban, Észtországban és Lettországban – is sikerre vigyék az ügyet. A kezdeményezés tétje: ha a petíció sikeres lesz, akkor lehetőség nyílhat arra, hogy a tagállamok őshonos nemzeti kisebbségei által lakott régiók alanyi jogon pályázhassanak európai uniós támogatásokra.

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.