Ismét az igazságszolgáltatást vették célba a Soros-szervezetek?

Azt tudjuk, hogy a hazai Soros-szervezetek mindent megtesznek azért hogy a jelenlegi politikai kurzust bíráljak, jelen esetben azonban nem csupán erről lehet szó – olvasható a Tűzfalcsoport cikkében.

Forrás: Tűzfalcsoport2019. 12. 17. 19:56
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Nőjogi szervezetek szerint az állam felelős a borzalmas gyerekgyilkosságokért – ezzel a címmel ment nagyot kedden a 444.hu nevű Soros-blog. A drámai hangvételű beszámolóban megjelölt „civilek” arról számolnak be, hogy az egész országot felkavaró borzalmas győri gyerekgyilkossággal kapcsolatban a bíróságok és az igazságügyi pszichológus „szakértő” úgy vélték, a férfi már ártalmatlan: pszichés állapotát rendben találták, és az akkori, adott helyzetre fogták, hogy megpróbálta megölni a gyerekei anyját – a nőnek ugyanis viszonya volt.

Valóban felháborító és megdöbbentő a napokban történt kettős gyermekgyilkosság, végtelenül szomorú és felfoghatatlan, hogy egy apa képes megölni a gyermekeit. A férfi korai szabadulásáért felelősöket meg kell találni és számon kell kérni, de egy valami biztos: nem lehet még ezt is a magyar állam „nyakába varrni”. Mégis megteszik a gyomorforgató sorosista fiókszervezetek, akiknek semmi sem szent: két ártatlan gyermek halálából akarnak politikai tőkét kovácsolni.

Ki kell jelenteni, hogy a szóban forgó „civil” szervezetek a PATENT Egyesület (Patriarchátust Ellenzők Társasága) és a NANE (Nők A Nőkért Egyesület), a közleményben úgy kérik számon a szörnyű gyilkosságokért a magyar állami intézményrendszert, hogy egy valójában hamis logikai lóugrással az esetleges szakértői és bírói tévedést az állammal azonosítják, idézzük: „a szakértők és az ügyben döntéseket hozó intézmények és fenntartójuk, a magyar állam, komoly mulasztásukkal felelősek ezekért a gyilkosságokért” – olvasható a Tűzfalcsoport cikkében.

Azt tudjuk, hogy a hazai Soros-szervezetek mindent megtesznek azért hogy a jelenlegi politikai kurzust bíráljak, jelen esetben azonban nem csupán erről lehet szó. Vagy az a helyzet hogy nem elég bátrak ahhoz hogy ebben az ügyben a bíróságokat nyíltan nyomás alá helyezzék, vagy pedig a hatalmi ágak és demokratikus intézmények kapcsán rendelkeznek súlyos ismeretbeli hiányosságokkal.

Ami első verziót illeti, nem ez lenne az első eset, hogy az igazságszolgáltatás környéken sündörög az említett két szervezet. Mint arról korábban beszámoltunk, a Magyar Igazságügyi (leánykori nevén: Bírói) Akadémia szervezésében megvalósuló érzékenyítő kurzusok résztvevői voltak, amelyek célja az volt információink szerint, hogy a magyar bírák újfajta érzékenysége és elkötelezettsége alakuljon ki bizonyos ítélkezési kérdések vonatkozásban.

A Patent jogvédő egyesület (amely a Patriarchátust Ellenzők Társaságából kapta becses nevét) bíróságfigyelő programot indított útnak 2013-ban a Norvég Civil Támogatási Alap támogatásából. Aki nem ismerné az egyesületet, annak tudnia kell, hogy egyik fő profiljuk képzések tartása szexuális és reprodukciós jogok és egészség témájában, beleértve az LMBTQ fiatalokat.

A bíróságfigyelő projekt lényege, hogy az amerikai „court watch” mozgalom mintájára laikus állampolgárok megfigyelik, mi zajlik a bíróságok egyébként nyilvános tárgyalásain. Némi utánajárás után „hivatalos amerikai” court watch mozgalmat nem találtunk, ugyanakkor a Nyílt Társadalom Alapítvány működtet egy rendszerében hasonló “Case Watch” megnevezésű programot, amelyben például az Emberi Jogok Európai Bíróságának migránsügyekben tapasztalható „vegyes” ítélkezési gyakorlatát ostorozzák.

A programba Patenték – minő meglepetés – elsősorban fiatal joghallgatókat vettek fel, akik számára ingyenes agymosást képzést biztosítottak. Az egyesületet egyébként repítette a lendület (és a norvég civil pénzek), 2015 és 2016 tavasza között immár 14 hónapon át járták önkéntesek a magyarországi bíróságokat olyan ügyeket keresve, amelyekben családon belüli erőszakról van szó. Arra voltak kíváncsiak, hogyan kezelik ezt a témát a bírák.

A program befejezését konferenciával ünnepelték a NANE egyesület társszervezésében. (A NANE támogatói sorában első helyen a Nyílt Társadalom Intézetet találjuk.)

Az már nyílván csak véletlen, hogy a bíróságfigyelő program összefoglalást az érzékenyítő tréningeken szintén résztvevő Stummer Vera, a Patent munkatársa mutatta be a nyilvánosság számára – írta a Tűzfalcsoport.

Van persze olyan helyzet is, amikor egy bíró nem hagy a nyomásnak, nem elég érzékeny vagy éppen nem akar az „önkéntesekkel„ hatékonyan kooperálni. Nos ilyenkor következik a retorzió, a nyílt megszégyenítés a Patent egyesület Facebook-oldalának tanúsága szerint.

Magyarországon a bíróságok függetlenül működnek, és noha az állam része a bírósági rendszer, az ítéleteket és egyéb döntéseket nem az állam hozza, hanem a bírók, akiket megillet a bírói függetlenség, nem utasíthatók. A Soros-szervezetek által sem.

A teljes cikket a Tűzfalcsoport oldalán olvashatják el.

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.