Ismét bedugulhat Szeged belvárosa egy zöld javaslat miatt

A baloldali pártok döntésének eredményeként ismét fizetni kell a parkolásért a Huszár Mátyás rakparton.

2020. 08. 03. 15:15
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Áldatlan állapotokhoz vezethet Szegeden, hogy a Momentum „zöld tanácsnokának” javaslatára, a baloldali pártok döntésének eredményeként ismét fizetni kell a parkolásért a Huszár Mátyás rakparton – erről küldött a Magyar Nemzetnek közleményt a KDNP helyi elnöke, közgyűlési frakcióvezetője. Haág Zalán emlékeztetett rá, hogy a közgyűlés tíz éve az ő indítványára jelentős, pártokon átívelő többséggel döntött arról, hogy a Huszár Mátyás rakpartot kiveszik a fizető parkolási zónából.

– Az akkori döntést a gyakorlat indokolta: miközben a rakparton a parkolóhelyek kihasználtsága alig tízszázalékos volt, addig a Stefánia és a Széchenyi tér közötti területen autók sokasága körözött rendszeresen parkolóhelyet keresve, ami forgalmi dugót, indokolatlan stresszhelyzetet és felesleges károsanyag-kibocsátást okozott az érintett területen, megkeserítve az ott élők, közlekedők, a játszótéren szabadidejüket töltő gyermekek mindennapjait – mutatott rá Haág Zalán. Hangsúlyozta: a parkolás rakparti ingyenessé tétele az elmúlt évtizedben elősegítette, hogy azok, akik a Széchenyi téren és környékén az ügyeiket intézik, a rakparton hagyják az autóikat, és gyalog közelítsék meg az úti céljukat. – A rakpart kihasználtsága így 90 százalék fölötti lett, ugyanakkor az is egyértelmű, hogy a fizető-parkolóhelyek sem maradtak üresen. Mindenki jól járt – tette hozzá. Szavai szerint a mostani döntés miatt a forgalom fölöslegesen terheli tovább a szűkebb értelemben vett belváros amúgy is zsúfolt utcáit.

Haág Zalán arra kérte a baloldali városvezetést: vizsgálja felül korábbi döntését, és a következő közgyűlésen közmegelégedésre állítsa vissza a 2010-ben létrejött helyzetet, vagyis az ingyenes parkolást a rakparton.

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.