Ismét letartóztatták Jurij Csaplinszkijt!

A Budapesti VI. és VII. Kerületi Ügyészség indítványa alapján a perbíróság, a Pesti Központi Kerületi Bíróság a mai napon letartóztatta Jurij Csaplinszkijt.

2019. 12. 16. 12:45
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

A kerületi ügyészség november 28-án emelt vádat halálos tömegszerencsétlenséget eredményező vízi közlekedés gondatlan veszélyeztetésének vétsége és más bűncselekmények miatt az ukrán hajóskapitánnyal szemben. A vád szerint Csaplinszkij szabályszegései miatt történt májusban a dunai hajókatasztrófa, ami 28 ember halálát okozta. Az ügyészség az eljárás során végig azt a szakmai álláspontot képviselte, hogy a szökés határozott veszélyére és más okra is figyelemmel a legsúlyosabb kényszerintézkedés szükséges és indokolt. Az ügyészség ezért a vádiratában indítványozta, hogy a perbíróság rendelje el a vádlott letartóztatását.

A bíróság az indítvány alapján – osztva a legsúlyosabb kényszerintézkedés indokoltságára vonatkozó ügyészségi álláspontot – ma elrendelte a letartóztatást.

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.