Ismét migránsvédő jogászokat toboroz a Helsinki Bizottság

A legutóbbi akció 2018 elején az országgyűlési választások előtti időszakra, a mostani pedig egészen véletlenül az önkormányzati választásokra esik.

Forrás: tuzfalcsoport.blogstar.hu2019. 08. 28. 10:09
null
Magyar Helsinki Bizottság
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Mint ahogy korábban az Origo egy hasonló felhívásról beszámolt, a Soros György által is támogatott Helsinki Bizottság ismét migránsokat védő jogászok toborzásába kezdett.

Az akkori akció 2018 elején az országgyűlési választások előtti időszakra, a mostani pedig egészen véletlenül az önkormányzati választásokra esik. A tavalyi kritériumok között – amellett, hogy a jelentkező azonosulni tudjon a szervezet célkitűzéseivel – az is szerepelt, hogy a jelentkező ügyvéd legyen elkötelezett az emberi jogok mellett.

A mostani hirdetés részletesen taglalja a felvétel kritériumait, a jövőbeli jogász munkatárs a Magyar Helsinki Bizottság (MHB) budapesti irodájában, legalább heti 30 órában vehet részt az álcivil szervezet menekültügyi programjának munkájában. Ennek kapcsán lehetősége kínálkozik az aspiránsnak jogi segítségért forduló külföldiekkel való személyes konzultációra, folyamatos együttműködésre a szervezet „menekültügyi programjában” dolgozó jogászokkal és ügyvédekkel, az MHB által képviselt ügyek szakmai szempontok szerinti rendszerezésére, továbbá a profilba vág a sejtelmes megnevezésű országinformáció-kutatás és fordítás, feladatkör is, amely egy ilyen szervezet esetében akár nemzetbiztonsági szempontokat is felvethet.

Miközben a Soros-szervezet azt kínálja az álláshirdetésben, hogy „folyamatos szakmai fejlődési és képzési lehetőséget kínál”, nem rejti véka alá, hogy a hálózati jelleg jegyében „nemzetközi kapcsolatteremtési lehetőségeket is nyújt a jelentkező jogászok számára ”.

Az ideális jelölt az, aki elkötelezett az emberi jogok és sérülékeny csoportok jogainak védelme iránt, illetve tud azonosulni a Magyar Helsinki Bizottság értékeivel és küldetésével, bármit jelentsen is ez egy Sorosék által is kitartott szervezetnél. Kell tudni produkálnia egy 1000 szavas, magyar nyelvű, motivációs levelet, amelyben el tudja magyarázni, miért tartja fontosnak a menekülők, üldözöttek jogi segítését, továbbá motivációs levelében meg tud jelölni két referenciaszemélyt is. Ez utóbbi kapcsán egy külön brosúrában pontosítanak, hogy lehetőleg korábbi munkáltatókat adjon meg a jelentkező, illetve „azok nevét és elérhetőségét (e-mail, telefon).”

A Facebookon is megjelent hirdetés a kommentelők körében egy kisebb vihart kavart, ugyanis a 24 hozzászólásból csupán három elérhető a tegnap esti állapot szerint, amit a hozzászólok természetesen sérelmeznek is.

A szervezet a 2018-as legújabb közhasznúsági jelentésében egyébként „sikerként” (!) könyveli el, hogy az Európai Bizottság Magyarország ellen kezdeményezett soron kívüli kötelezettségszegési eljárást, erőfeszítéseik (jelentéseik és felszólalásaik) jelentős mértékben hozzájárultak ahhoz, hogy az Európai Parlament döntő többséggel fogadta el az ún. „Sargentini-jelentést”, és indította el az ún. 7-es cikkely szerinti eljárást Magyarország ellen az EU.

A szervezet 2018-ban közel 110 millió forintot kapott a Soros féle Nyílt Társadalom Alapítványhoz köthetően.

A teljes cikket IDE kattintva tekinthetik meg.

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.