Ismét SZFE-tüntetést szerveznek a Parlament előtt

A Színház és Filmművészeti Egyetemen felfüggesztették a félévet, legkésőbb jövőre folytatódhat az oktatás.

Hertelendy Gábor
2020. 11. 07. 12:12
null
Budapest, 2020. szeptember 6. Résztvevõk a Színház- és Filmmûvészeti Egyetem (SZFE) Szentkirályi utcai épületénél az SZFE és a Parlament között szervezett élõláncon 2020. szeptember 6-án. Élõlánccal tiltakoztak az SZFE modellváltása, autonómiájának elveszítése ellen az intézmény hallgatói és szimpatizánsok ezen a napon Budapest belvárosában. Az élõlánc tagjai kézrõl kézre adták azt a chartát, amelyet délelõtt az egyetem szenátusa írt. A Charta Universitasban rögzítették azokat az alapelveket, amelyek mentén el tudnák képzelni az együttmûködést az Innovációs és Technológiai Minisztériummal. MTI/Mónus Márton Fotó: Mónus Márton
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Ismét tüntetés lesz a Színház- és Filmművészeti Egyetem mellett ma 17 órától a Kossuth téren – írja a 24.hu. A Szolidaritás az SZFE-vel! elnevezésű Facebook-eseményt ugyanaz a baloldali aktivista szervezi, aki A tömeg erejével! nevű esemény szervezéséért is felelt. A november 2-i tüntetést szintén a Parlament épülete előtt szervezték. Hasonló a demonstráció leírása is:

„Az esemény addig ismétlődik, amíg a célkitűzések megvalósulnak”

Mint azt lapunk is megírta, tegnap felfüggesztette a szemesztert az egyetem vezetősége, mert hónapok óta nem engedik be őket az épületbe a diákok. Szarka Gábor kancellár a hallgatóknak címzett levelében úgy fogalmaz:

„Az egyetemet megbénító blokád miatt a vezetőség immár több mint egy hónapja nem tud bejutni az egyetem létesítményeibe, felelős döntéseket csak korlátozottan tud hozni, az oktatás tényleges folyamatait, a létesítmények rendeltetésszerű működését ellenőrizni nem tudja.”

Az oktatás legkorábban 2021. február 1-jétől kezdődhet újra a felsőoktatási intézményben.

 

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.