Jakab miniszterelnökségről ábrándozik

Beült Orbán Viktor miniszterelnök parlamenti székébe Jakab Péter, a Jobbik frakcióvezetője, és Jakab István levezető elnök többszöri figyelmeztetése ellenére sem volt hajlandó visszaülni saját helyére.

2019. 11. 20. 15:20
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

A vérlázító stílusáról ismert Jakab a T. Ház plenáris ülésén szólalt fel a házszabály módosításáról szóló törvényjavaslat vitáján. A pártelnöki ambíciókat dédelgető képviselő arról beszélt, legutóbb 1,2 millió forintos büntetést kapott, amiért elfoglalta a kormányfő helyét, és ha ez a büntetés a jövőben mondjuk 5 millió forint lesz, még meggondolja, újra megteszi-e.

Felszólalásának végén pedig közölte: „meggondoltam ezt a székes sztorit”, és a törvény elleni tiltakozás jeleként a következő felszólalót onnan hallgatja végig.

Fotó: MTI

Jakab át is ült a miniszterelnök székébe, mire Jakab István levezető elnök többször is felszólította a pökhendi jobbikost, üljön vissza a saját helyére, addig az ülést felfüggeszti.

Jakab ennek nem tett eleget, így percek elteltével a plenáris ülés folytatódott, és felszólalt Lukács László György (Jobbik), aki azzal kezdte: megtisztelő számára, hogy frakciótársa onnan hallgatja őt végig, és kívánja, hogy ez a közeljövőben minél többször így legyen.

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.