Jakab Péter telefonon támadja a kabinetet

A párt közleménye alapján egy egyszerű tájékoztató kampánynak tűnhet Jakab Péter telefonhívása, azonban a teljes üzenetet meghallgatva világos, hogy nem erről van szó.

2020. 03. 30. 11:16
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

„Üdvözlöm! Jakab Péter vagyok, a Jobbik elnöke. A koronavírust még nem kaptam el, remélem ön se fogja” – így kezdődik a hangüzenet, amellyel a Jobbik elnöke keresi meg a választópolgárokat mobil- és vezetékes telefonon. A párt szombat este kiadott közleménye szerint „tájékoztató kampányt indítottak, segítve a koronavírus elleni védekezést”. A Jobbik magyarázata szerint erre azért volt szükség, mert „vannak olyan szavazók, akiket az ellenzék tud jobban megszólítani”.

A párt közleménye alapján egy egyszerű tájékoztató kampánynak tűnhet Jakab Péter (képünkön) telefonhívása, azonban a teljes üzenetet meghallgatva világos, hogy nem erről van szó. „Azt javasoltam Orbán Viktornak, fogadjon el három hónapnyi rendkívüli felhatalmazást, hogy gyors döntéseket tudjon hozni az ön védelmében. Miniszterelnök úr sajnos ezt nem fogadta el, helyette azt kérte, addig kormányozhasson egyedül, ameddig csak akar” – mondta a Jobbik elnöke.

Fotó: MTI/Soós Lajos

Ismert: az ellenzéki pártok múlt hét hétfőn nem támogatták, hogy az Országgyűlés a házszabálytól eltérve, sürgősséggel tárgyaljon a koronavírus elleni védekezésről szóló törvényről. Az indok az volt, hogy szerettek volna időbeli korlátot rendelni a rendkívüli felhatalmazáshoz, amely egyébként csak a súlyos járványügyi és gazdasági helyzet végéig tarthat. A kormány úgy érvelt, hogy adódhat olyan helyzet, amikor az Országgyűlés nem tud ülésezni, így nem támogatta az időbeli korlát felállítását. Jakab valótlanul állítja az automata hívásban, hogy Orbán Viktor „kérte, addig kormányozhasson egyedül, ameddig csak akar”, a miniszterelnök ugyanis nem kért ilyet.

Az ellenzéki pártvezér arról is beszél a telefonhívás során, hogy a Jobbik a kormánynál el fogja érni, hogy „biztosítson szűrővizsgálatot, maszkokat, kézfertőtlenítőket” és pénzügyi segítséget a bajbajutottaknak. Érdemes kiemelni: a pártnak nincs eszköze ahhoz, hogy kikényszerítsen ilyen intézkedéseket. Emellett a kormány jelenleg is maszkok millióit hozatja az országba hetente, valamint eddig több mint 12 ezer szűrővizsgálatot végeztek el az állami laboratóriumokban, miközben újabb és újabb gazdaságvédelmi döntések születnek.

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.