Januárhoz képest is visszalépés történt Lánchíd-ügyben

Wintermantel Zsolt szerint Karácsonyék tehetetlenkedése legalább egyéves késést jelent a Lánchíd felújításánál.

2020. 10. 31. 16:19
null
Dorosz Dávid után Tüttő Kata főpolgármester-helyettesnek kellene megszerveznie a munkát Forrás: Facebook/Tüttő Kata
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Wintermantel Zsolt, a BKK fideszes igazgatósági tagja szerint bár a Budapesti Közlekedési Központ (BKK) a napokban úgy értékelt, hogy sikerrel lezárult a Lánchíd felújításának első ajánlattételi szakasza, gyakorlatilag még a januári állapothoz képest is visszalépés történt. – A Karácsony Gergely-féle „időutazás” eredménye, hogy a közbeszerzési eljárás jelenleg még ott sem tart, mint az év elején, hiszen még csak most zajlik az előminősítés, ráadásul a főpolgármester elképzelései szerint a váralagút sem lesz felújítva. Karácsonyék teszetoszáskodása legalább egyéves csúszást jelent a Lánchíd felújításánál – fogalmazott a politikus. Wintermantel azt is hangsúlyozta, hogy most is ugyanaz a négy cég pályázott mint korábban, tehát a Karácsonyék által látványosan favorizált A-Híd Építő Zrt. is tudott ajánlatot tenni.

Emlékezetes: miután a Közbeszerzési Hatóság a nyáron visszadobta a kiírást – mivel a törvényben előírt 8 helyett 10 éves referenciaidőszakot adtak meg –, Karácsony azt hangoztatta, hogy a hatóság a kormány közreműködésével szűkíti a versenyt. Ezzel arra utalt, hogy az A-Híd több mint nyolc éve fejezte be a Margit híd felújítását, amit még a Demszky-korszakban kezdtek el, így ezt a projektet csak a tízéves időkapu elfogadása esetén tüntethették fel volna referenciaként. Arról is beszámoltunk, hogy Tüttő Kata (MSZP) fényképek tanúsága szerint alig két héttel főpolgármester-helyettesi tisztségének betöltése után alig két héttel egy, az A-Híd által szervezett exkluzív eseményen vett részt tavaly novemberben.

Közben a Hír TV arról számolt be, hogy a Soros György által támogatott Transparency International Magyarország Karácsony Gergely felkérésére óránként 25 ezer forintért nézi át a Lánchíd közbeszerzési dokumentumait. Bár a baloldali vezetésű főváros közpénzből finanszírozza a Soros-NGO közreműködését, az erről szóló szerződés hiányzik a fővárosi önkormányzat honlapjáról. A fővárosi Fidesz szerint egyszerűen értelmezhetetlen Karácsony Gergely lépése, s csak azt látni a balliberális városvezetéstől, hogy azt indokolja meg, miért nem történt semmi az egyre rosszabb műszaki állapotú híd felújítása ügyében. „A rozsdás, korrodálódó elemek még mindig ugyanúgy állnak, mint májusban, vagy talán még rosszabb állapotban is vannak. A híd alá nézve pedig láthatjuk azt is, hogy a vasbeton szerkezet tartóelmei kilógnak. A közbeszerzést legalább már kiírták, az első ajánlattételi szakasz lezárult, most a négy beérkezett pályázatot értékelik a BKK-nál, a győztessel jövő februárban köthetnek szerződést” – írták.

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.