Januártól az állam üzemeltetheti a Haladás Sportkomplexumot

A szombathelyi önkormányzat eddig állami segítséget kapott, hamarosan mentesülhet a fenntartás terhei alól.

2020. 12. 02. 17:49
null
A jövőben az állam veheti kézbe a létesítményt Fotó: MTI
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Hosszas egyeztetéseket követően körvonalazódik egy megállapodás, egyelőre még csak szóban, szándéknyilatkozatok szintjén arról, hogy Szombathely városa átadja a Haladás Sportkomplexum Fejlesztő Nonprofit Kft. százszázalékos üzletrészét a magyar államnak – ezt jelentette be szerdán sajtótájékoztatón Nemény András, a vasi megyeszékhely balliberális polgármestere és Hende Csaba, a szombathelyi központú választókerület Fidesz–KDNP-s országgyűlési képviselője.

A kormánypárti politikus a Magyar Nemzetnek elmondta, a jövőben a város helyett az állam üzemelteti majd a 101 éves Haladás VSE és a Haladás labdarúgócsapat közös otthonául szolgáló szombathelyi sportkomplexumot.

Hende Csaba emlékeztetett arra, hogy a sportkomplexum a kormány által a városnak adományozott telken, teljes egészében költségvetési forrásból épült meg, a létesítmény 14 szakosztálynak és a labdarúgásnak ad otthont, ahol több mint ezer fiatal sportol.

– Egy fantasztikus létesítményről van szó, amely Magyarországon Építőipari Nívódíjat kapott, és elnyerte a Brit Építész Társaság Tierney Clark-díját is.

A Haladás Sportkomplexum kiemelkedően értékes építészeti alkotás, amely kiválóan szolgálja majd a felnövekvő szombathelyi nemzedékeket – hangsúlyozta a kormánypárti politikus.

A jövőben az állam veheti kézbe a létesítményt
Fotó: MTI

Kérdésre megerősítette, ha megkötik a megállapodást, akkor a város mentesül a jövőben a sportkomplexum fenntartásával kapcsolatos terhek alól. Szavai szerint, a szándékok alapján ez január elsejétől megvalósulhat, a következő időszakban a megállapodás előkészítése zajlik majd. Bonyolult, többszereplős egyeztetésről van szó. – El kell azonban mondani, hogy a kormány 2019-ben és 2020-ban 300-300 millió forinttal, tehát összesen 600 millió forinttal támogatta a sportkomplexum működését. A jövőben pedig teljes egészében átveszi azt – hangsúlyozta a politikus.

Hende Csaba kitért arra is, hogy ebben a pandémiás helyzetben sok minden világossá vált mindannyiunk számára.

– Az egyik, hogy a betegség enyhébb lefolyásának alapvető feltétele a rendszeres testmozgás, a sport, amihez sportlétesítményekre van szükség.

Bárcsak ne így vált volna világossá mindenkinek, hogy a sportlétesítmény-fejlesztő tevékenység, amely az elmúlt tíz évben valóban szembeötlő volt Magyarországon, mennyire fontos a nemzet egészségének megőrzése szempontjából – mutatott rá a Fidesz–KDNP-s országgyűlési képviselő.

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.