Jobb vodkát kínál a Párbeszéd az alapjövedelemmel

Dömötör Csaba: A Párbeszéd is tudja, hogy az alapjövedelem nem ösztönöz munkavégzésre.

Bákonyi Ádám
2020. 10. 05. 14:24
DÖMÖTÖR Csaba
Budapest, 2020. szeptember 28. Dömötör Csaba, a Miniszterelnöki Kabinetiroda parlamenti államtitkára napirend előtti felszólalásra válaszol az Országgyűlés plenáris ülésén 2020. szeptember 28-án. MTI/Bruzák Noémi Fotó: Bruzák Noémi
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Az Országgyűlés hétfői ülése napirend előtti felszólalásokkal kezdődött.

Napirend előtti felszólalásában Kocsis-Cake Olivio továbbra is az alapjövedelem uniós bevezetése mellett kampányolt. A Párbeszéd képviselője szerint a javaslatuk összességében egy boldogabb országot eredményezne, mert nemcsak a szegények és a munkanélküliek helyzetén javítana, hanem az átlagbérből és nyugdíjból élőknek is 70-100 ezer forintos többletet jelentene. Kocsis-Cake Olivio visszautasította, hogy az alapjövedelem bevezetése távol tartana a munkától.

A Miniszterelnöki Kabinetiroda parlamenti államtitkára válaszában fontosnak nevezte a béremelést és a munkahelyteremtést, jelezve, hogy a kormány tíz év óta ezt teszi. Nőtt a minimálbér, a béremeléseket kiegészíti az adócsökkentés, a családtámogatás, a korábban 12 százalékos munkanélküliség pedig négy százalék alá csökkent – sorolta Dömötör Csaba. Szerinte a Párbeszéd alapjövedelemről szóló kampányvideója jól mutatja, hogy annak milyen hatása lenne. Abban ugyanis „beköltöznék a szigetre”, „nem dolgoznék többet”, „befejezhetném a tetkómat”, és „túllépnék a Kalinkán” szlogenek szerepelnek. – Mivel önök szerint is ezen lehetőségek kínálkoznak, így önök is tudják, hogy az alapjövedelem nem ösztönöz munkavégzésre – mondta Dömötör Csaba.

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.