Jobbikos vádakat vettek át Dobrevék

A jobbikos Brenner Koloman vádjait másolták le a DK és az MSZP európai parlamenti képviselői, valamint szintén EP-képviselő párttársa, amikor a német Die Zeit-ban támadták hazánkat.

2020. 11. 27. 10:45
DOBREV Klra
Budapest, 2020. február 21. Dobrev Klára, a Demokratikus Koalíció (DK) európai parlamenti (EP-) képviselõje nyitóbeszédet mond az európai minimálbérrõl szakszervezeti vezetõk részvételével rendezett konferencián a budapesti Európa Pontban 2020. február 21-én. Az ellenzéki politikus az európai minimálbér bevezetése mellett érvelt a fórumon. MTI/Mohai Balázs Fotó: Mohai Balázs
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Lapunk is beszámolt róla a múlt héten, hogy az Országgyűlés jobbikos alelnöke, Brenner Koloman, az Ausztriában megjelenő Die Presse napilapban osztotta meg gondolatait a magyarországi politikai helyzetről. Brenner írásában Orbán Viktort Hitlerhez és Sztálinhoz hasonlította.

Pár nappal az írás megjelenése után, már Németország liberális hetilapjában, a Die Zeit-ban jelent meg az ellenzéki pártok által delegált európai parlamenti képviselők közös írása,

amelynek vonatkozó része csaknem szóról szóra megegyezik a pár nappal korábban Brenner Koloman által terített véleménnyel.

A DK-s Dobrev Klára, Ara-Kovács Attila, Molnár Csaba, Rónai Sándor, a jobbikos Gyöngyösi Márton és az MSZP-s Ujhelyi István szerint: „az öreg kontinens többször is követett el olyan hibákat, melyek súlyos következményei miatt évtizedekig meg kellett fizetnie”. Csakúgy, mint Brenner, példaként hozták fel a Népszövetség bukását és a jaltai konferenciát, ahol „demokratikus országok demokratikusan gondolkodó vezetőinek olyan erőszakos és ravasz diktátorokkal kellett tárgyalniuk, mint Hitler és Sztálin”.

Bár a DK, az MSZP és a Jobbik politikusai arra még figyeltek, hogy legalább ne ugyanazt a címet adják írásuknak, mint az Országgyűlés jobbikos alelnöke (ők trójai falóként jellemzik a miniszterelnököt, ami egyébként Orbán Viktor egy korábbi hasonlatának, mondásának átvétele). Viszont feltehetően önálló gondolatok hiányában Brenner írásának címadó tézisét egy az egyben emelték át, amikor azt írták: „Orbán az elmúlt tíz évben bebizonyította, hogy csak a hatalmi szóból ért, (vö.: Orbán versteht nur die Sprache der Macht) és olyan politikus, akire nem hatnak az észérvek”.

Az ellenzéki összefogás pártjai ezzel ráerősítenek a hazánk ellen zajló nemzetközi támadásokra, ugyanazokat a szólamokat fújják, mint külföldi ellenlábasaink.

A honi sajtóban ennek megfelelően Magyarország Júdásainak nevezett hat képviselő, úgy tűnik, nem saját gondolatait írta alá, hanem egy korábban megkapott panel-gyűjteményt, amellyel összehangoltan járatnák le hazánkat külföldön.

 

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.