Jogerős! Életfogytiglanit kapott a rendőrgyilkos

Másodfokon is életfogytiglani szabadságvesztésre ítélték ma id. Győrkös Istvánt a bőnyi rendőrgyilkosság miatt a Győri ítélőtáblán.

2019. 12. 11. 12:06
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

A jogerős ítélet szerint az idén 78 éves, nyilas eszméket valló Győrkös 2016. október 26-án agyonlőtte a bőnyi családi házába házkutatásra érkező 46 éves főnyomozót, Pálvölgyi Pétert. A vádlottnál lévő fegyvert észlelő, a lövések elől kitérni próbáló, a gépkarabély csőtorkolatához közel lévő rendőr alezredesre Győrkös három lövésből álló sorozatot adott le, amelyek közül az egyik Pálvölgyit a fején eltalálva megölte. A rendőrök viszonozták a tüzet, a támadó is megsérült.

A Szombathelyi Törvényszék június 21-én a közismert hungaristát hivatalos személy sérelmére elkövetett emberölés bűntette és lőfegyverrel visszaélés bűntette miatt életfogytig tartó fegyházbüntetésre ítélte. A feltételes szabadságra bocsátás legkorábbi időpontját 25 évben állapította meg.

A Győri Fellebbviteli Főügyészség az elsőfokú ítélet megváltoztatását, a több ember életét veszélyeztetve minősítő körülmény megállapítását és a vádlott büntetésének súlyosítását – azt, hogy csak később lehessen feltételes szabadságra bocsátani – indítványozta, ám az ítélőtábla az elsőfokú ítéletet emelte jogerőre.

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.