Jogszabálysértő módon értékesített egy ingatlant Márki-Zay Péter

Áron alul, jogszabálysértő módon, a közgyűlést megkerülve értékesített egy, a város főterén található önkormányzati lakást Márki-Zay Péter (független) polgármester Nagy Ernő helyi szocialista képviselő lányának – fogalmazott szerdai sajtótájékoztatóján Hegedűs Zoltán, a Fidesz-KDNP közgyűlési frakciójának vezetője.

Forrás: MTI2019. 02. 27. 16:39
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

A politikus szerint az eset megmutatta, hogy milyen ember is valójában Márki-Zay Péter. Miközben a korrupció elleni fellépésről „papol”, messze áron alul játszott át egy ingatlan egyik támogatója családtagjának – mondta Hegedűs Zoltán.

Elhangzott, hogy a képviselő lányának bérleti szerződése a lakásra tavaly december 17-én járt le. A meghosszabbítás feltétele lett volna, hogy a bérlő csatolja a közműszolgáltatók igazolását arról, hogy nincs tartozása. Ahelyett azonban, hogy a hivatal ennek hiányában elutasította volna a pályázatot, a Nagy Ernő képviselő vezette Lakásügyi Tanácsadó Testülethez fordult. A szocialista politikus pedig támogatta lánya bérleti jogviszonyának meghosszabbítását – mondta Hegedűs Zoltán. Hozzátette: a szerződéshosszabbítás a polgármester és az alpolgármester jóváhagyásával meg is történt.

Az év utolsó munkanapján, december 21-én pedig az önkormányzat, a polgármester által aláírt bérleti szerződés szerint 5,04 millió forintért eladta, az 54 négyzetméteres, a szakértői becslés szerint 8,4 millió forintra értékelt lakást a képviselő lányának – közölte a frakcióvezető.

Hegedűs Zoltán elmondta, korábban arra se volt példa, hogy a város fizetési haladékot adjon a vevőnek, Márki-Zay Péter azonban engedélyezte, hogy a lakás vételárát a képviselő lányának csak idén áprilisban kelljen kifizetnie.

Cseri Tamás (Fidesz-KDNP) képviselő hangsúlyozta, a polgármester kétszer is megsértette a jogszabályokat: nem lett volna lehetősége a bérleti viszony meghosszabbítására, a közgyűlés jóváhagyása nélkül pedig nem értékesíthette volna az ingatlant.

Kis Andrea (MSZP) alpolgármester a sajtótájékoztatót követően újságíróknak elmondta, az ingatlan értékesítése során a korábbi városvezetés döntését hajtották végre. A közgyűlés a tavaly februári időközi választást követően módosította a helyi lakásrendeletet, a korábban pályázatot benyújtok számára azonban lehetővé tették, hogy az eredeti feltételekkel vásárolják meg az ingatlanukat.

Tatár Zoltán aljegyző közölte, a képviselő lányának jelenleg is érvényes bérleti szerződése van, bérlőként használja a lakást, amiért megfizeti az előírt díjat, a vételárat pedig április 1-jéig kell kiegyenlítenie.

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.