Jogszabályt sérthetett a DK a Terézvárosban

Terézváros önkormányzata felszólította a DK-t, hagyja abba a jogszabálysértést, tanúsítson önmérsékletet, távolítsa el plakátjait az Andrássy út kandelábereiről.

2019. 05. 17. 9:05
null
Gyurcsányné plakátjaival csúfították el a kerületet Fotó: Havran Zoltán
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Felrúgta a Gyurcsány Ferenc vezette Demokratikus Koalíció (DK) a pártok között hosszú évek óta fennálló közmegegyezést a Terézvárosban, ­miután választási plakátokkal csúfította el a főváros, illetve a kerület történeti és kulturális szempontból kiemelt területét – erről tegnap a VI. kerületi önkormányzat tájékoztatta lapunkat.

Mint írták, joggal vetődik fel, hogy a DK megsértette a választási eljárásról, valamint a világörökségről szóló törvényeket. Az ügy azért is megdöbbentő, mert előzőleg több jelölőszervezet is a Budapesti Dísz- és Közvilágítási Kft.-hez fordult azzal, hogy választási plakátokat helyeznének el oszlopokon, és a cég megküldte a pártoknak az erre vonatkozó, egységesen betartandó paramétereket.

Gyurcsányné plakátjaival csúfították el a kerületet
Fotó: Havran Zoltán

A helyhatóság közölte: a feltételezett jogsértésre kerületi lakosok hívták fel a figyelmet, egyben intézkedést sürgettek a világörökség részét képező terület megtisztításáért, méltóságának megőrzéséért, helyreállításáért.

Terézváros önkormányzata felszólította a DK-t, hagyja abba a jogszabálysértést, tanúsítson önmérsékletet, távolítsa el plakátjait az Andrássy út kandelábereiről, hiszen egy választási kampányban is fontos a törvényesség megőrzése, az értékek tiszteletben tartása, a kiemelt területek méltóságának megőrzése.

Emlékeztettek arra: előfordult korábban, hogy lelkes aktivisták figyelmen kívül hagyták a pártok egyezségét, de felszólításra az illető szervezet vezetői azonnal leszedették a plakátjaikat a világítótestekről.

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.