Koronavírus: minden karanténban megfigyelt jól van

Szilágyi Anna
2020. 02. 26. 16:49
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Az összes eddig vizsgált koronavírus-gyanúval beküldött teszt negatív itthon – jelentette ki az országos tisztifőorvos a mai sajtótájékoztatón. Müller Cecília elmondta, dinamikusan, akár óráról órára változik a helyzet, ezért fontos, hogy hiteles forrásból tájékozódjanak az emberek.

Az Országos Hematoló­giai és Infektológiai Intézet osztályvezető főorvosa elmondta: jelenleg összesen tizennyolcan vannak itthon karanténban, mindenki tünet-és panaszmentes. Szlávik János hozzátette: az Olaszországból érkezett kamionsofőr is jól van és negatívak lettek a tesztjei, őt nem kellett karanténban tartani.

Müller Cecília emlékeztetett, az egészséges embereknek felesleges szájmaszkot viselni, viszont aki koronavírusra utaló tüneteket észlel magán és járványos területről érkezett, ne menjen rendelőbe, hanem telefonon értesítse az orvosát, ő fog házhoz menni indokolt esetben. Kiemelte, nincs korlátja annak, hány embernek tudnak karantént biztosítani, a Katasztrófavédelemtől is kaptak ehhez plusz épületeket.

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.