Jövőre megkapja a főváros a pénzt a buszbeszerzésre

A BKV így megrendelheti a 17 szóló és a 17 csuklós buszt.

Magyar Nemzet
2020. 05. 21. 14:12
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

„A kormány biztosítja az ígért 3,2 Mrd Ft-ot a fővárosi buszbeszerzésre. A levél alapján a buszok megrendelhetőek,a pénz benne van a költségvetés tervezetében. A török Mercedes gyár leállt a járvány miatt, szállítás csak 21-ben lehet,fizetni is akkor kell” – közölte Fürjes Balázs friss Twitter-bejegyzésében. A Budapest és a fővárosi agglomeráció fejlesztéséért felelős államtitkár a Twitteren közzétette Gulyás Gergely Miniszterelnökséget vezető miniszter május 18-i keltezésű, Karácsony Gergely főpolgármesterhez írt levelét. A levél szerint ugyan a kormány a járványügyi védekezés érdekében a buszbeszerzés támogatására szánt 3,2 milliárd forintot elvonta, az összeg ugyanakkor szerepel a 2021-es költségvetés tervezetében. A BKV így megrendelheti a 17 szóló és a 17 csuklós buszt. Fürjes Balázs titkárságának a levéllel kapcsolatos közleménye hozzáteszi: „A Városháza erről sajnálatos módon nem adott tájékoztatást”. Korábban, februárban az ellenzéki Népszava azt állította, hogy a járványügyi védekezés miatt a kormány nem fizetné ki idén a fővárosi buszvásárlásra ígért támogatást, amit az illetékes államtitkár azonnal cáfolt. Később kiderült, hogy a fővárosi önkormányzat hosszú ideig még a támogatási kérelmet sem nyújtotta be, majd pedig május 11-én az ügy kapcsán olyan nyilatkozatot tettek, hogy továbbra is várnak a kormányzati átutalásra.

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.