Július a kerékpárosoké volt a Tisza tónál

A Tisza kiskörei duzzasztóművénél felállított elektronikus forgalomszámláló berendezése szerint minden eddiginél többen kerekeztek a tó körül

Forrás: MTI2020. 08. 10. 11:29
null
Jó hírt kaptak a kerékpárosok a MÁV-tól Fotó: MTI
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Kerékpáros rekord született idén júliusban a Tisza-tónál. A Közép-Tisza-vidéki Vízügyi Igazgatóság (Kötivizig) Kiskörei Szakaszmérnökségének augusztus 10-én közzétett adatai szerint az elmúlt hónapban 18 075 kerékpáros haladt át a mesterséges tó körüli kerékpárút duzzasztóművön keresztül vezető szakaszán.

Az igazgatóság tájékoztatása szerint az előző években mért korábbi júliusi rekord 2018-ban volt, amikor 13 ezer 768 kerékpáros haladt át a duzzasztóművön. Tavaly júliusban 8944 bringást regisztrált a Kötivizig a Kiskörei vízlépcső üzemi hídján. Idén a koronavírus fertőzés veszélye miatt erősödött a hazai turizmus, a az nyár első hét hónapjában összesen 32 ezer 658 biciklis hajtott át a vízlépcsőn, ez több mint a teljes éves forgalom 2008 és 2017 között. Ebben az időszakban – az elmúlt években tapasztaltakkal ellentétben – hivatalos kerékpáros versenyt sem szerveztek a tározó körüli töltésen, vagyis a kerékpárosok mind egyéni túrázók voltak. Tavaly a teljes éves forgalom 49 ezer 428 kerékpáros volt, 2018-ban pedig 56 ezer 959 bringás kerülte meg a tavat. Az elmúlt években, döntően pályázati forrásból épített, csaknem 70 kilométer hosszú, a tavat körülölelő aszfaltozott kerékpárút 9 kilométeres szakaszát korábban a 33-as főúton kellett megtenni, idén júniustól már a teljes tókerülő út elkülönített kerékpárúton vezet. A Tiszafüred és Poroszló közötti szakasz volt az utolsó, ezzel vált teljessé a tó körüli kerékpárút, amely illeszkedik a nemzetközi EuroVelo bicikliút hálózatába.

 

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.