Juncker hallgatott a migrációról

Juncker saját teljesítményét futballnyelven szólva 2:1 arányban negatívnak ítélte – fogalmazott Zöldhegyi Katalin a Hír TV Magyarország élőben című műsorában.

Forrás: Hír TV2019. 05. 08. 14:33
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

A brüsszeli tudósító beszámolójában kifejtette: egyrészt a LuxLeaks-botrány miatt. Jean-Claude Juncker miniszterelnöksége alatt ugyanis hatalmas adókedvezményeket kaptak a multinacionális cégek Luxemburgban. Az EB elnökeként pedig az elmúlt öt év legnagyobb hibájának azt nevezte, hogy nem avatkozott be kellő időben és kellő súllyal a Brexit-ellenes kampányba. Arra viszont büszke, hogy Görögországot bent tudta tartani az euróövezetben.

Jean-Claude Juncker azt is mondta, a májusi EP-választások tétje, hogy az európai polgárok meghatározhatják hosszú időre Európa jövőjét. Beszélt arról is, hogy az általa vezetett bizottság ösztönözte a gazdaságot, beruházásokat és munkahelyeket teremtett. Ugyanakkor az Európát leginkább megosztó kérdéséről, a migrációról nem tett említést.

Zöldhegyi Katalin érdekesnek nevezte, hogy Juncker szóba hozta a május 9-ei, nagyszebeni csúcstalálkozót, ahol az EU vezetői a közös jövőről egyeztetnek. Ennek kapcsán beszélt Nagyszeben kulturális gyökereiről, míg a magyarról egy szót sem ejtett.

Földi-Kovács Andrea kérdésére a tudósító közölte: megkérdezte Jean-Claude Junckert, mi a véleménye Orbán Viktor egy nappal ezelőtti kijelentéséről, miszerint a Fidesz nem támogatja Manfred Webert. Juncker azonban nem akart pártpolitikai kérdésekről beszélni. Az EB elnöke hozzátette: ő továbbra is támogatja Webert.

A teljes tartalom IDE kattintva érhető el.

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.