Kanász-Nagy: Lendület és dinamizmus hiányzott az LMP-ből

Vasárnap tartják az LMP tisztújító kongresszusát, ahol várhatóan eldől, hogy Kanász-Nagy Máté vagy Kendernay János vezetheti-e a politikai alakulatot a 2022-es választási küzdelemben.

2020. 08. 28. 16:27
null
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

– Az elmúlt időszakból hiányoltam a lendületet, a dinamizmust, az energikusságot, én ezt szeretném képviselni – értékelt a Magyar Nemzetnek Kanász-Nagy Máté, a Lehet Más a Politika (LMP) elnökségének titkára, Újpest alpolgármestere, aki megméretteti magát a párt vasárnapi tisztújításán. Az LMP ekkor új társelnököket választ, Kanász-Nagy ellenfele Kendernay János jelenlegi elnök lesz. Schmuck Erzsébet Fábian Krisztával küzdhet meg a női társelnöki posztért.

Kanász-Nagy kérdésünkre elmondta, hogy az elmúlt időszakban az LMP stabilizálódott egy viszonylag alacsony szinten, jelenleg 2-3 százalékos a támogatottsága a teljes népességben. – Az a fajta dinamizmus hiányzott, ami erről a szintről feljebb vinne minket. Egy erős, potens elnökség fog összeállni, akik ezt az energiát az én részvételemmel is fogják tudni biztosítani – emelte ki az elnökségi titkár.

Kanász-Nagy Máté az Echo TV korábbi felvételén.

Kanász-Nagy Máté több olyan témát is említett, amelyek meghatároznák a párt karakterét, ha őt megválasztanák. Az LMP ebben az esetben fokozottabban állna ki a szociális dolgozók nagyobb megbecsülése, béremelése mellett, valamint szeretnék elérni az alapvető élelmiszerek áfájának csökkentését. – Ez egy szakpolitikai intézkedés, ami rávilágít arra, hogy egy olyan ökoszociális gazdaságot képzelünk el, ahol az alapvető élelmiszerek ára állami, kormányzati felelősség, és olyan szabályozás kell, hogy ezekhez az élelmiszerekhez mindenki hozzá tudjon jutni – mondta. A bérlakásszektor fejlesztése szintén prioritást jelentene az LMP számára Kanász-Nagy megválasztása esetén, aki a fiatalabb korosztályt szeretné képviselni, problémáikra megoldást találni.

A politikus kiemelte:

a vasárnap megválasztott társelnökök vezetnék várhatóan a pártot a 2022-es választások idején is.

– Az LMP kongresszusa dönt a mandátum hosszáról, de véleményem szerint egyöntetű annak a támogatottsága, hogy olyan mandátumhosszt szavazzon meg a kongresszus, amivel a most választott társelnökök a 2022-es megmérettetésen is vezetnék a pártot – fogalmazott Kanász-Nagy.

Azzal kapcsolatban, hogy egy vagy több lista lenne üdvös az ellenzék számára, kifejtette: „Azt kell megnézni, hogy melyik megoldás biztosítja a választóknak a lehetőséget, hogy jó szívvel tudjanak az ellenzéki együttműködésre szavazni”.

Kanász-Nagy úgy vélekedett, hogy most a többlistás megoldás látszik kedvezőbbnek

Mint mondta, ez lehetőséget biztosít a választóknak arra, hogy megítéljék a 2010 előtti és utáni korszakot. – A választók visszajelzéseiből el tudjuk majd dönteni, hogy mi az ideális forgatókönyv. Erre a döntésre 2021-ben kerülhet sor – mondta.

Frissítés (2020.08.29.; 15:50): Cikkünk előző verziójába nem került bele, hogy Fábian Kriszta is indul a női társelnöki posztért, ezért Schmuck Erzsébetnek lesz kihívója. Az érintettől és olvasóinktól elnézést kérünk.

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.