Karácsony alkalmatlansága sokba kerül a zuglóiaknak

A zuglói önkormányzat hétfői rendkívüli ülésén nem fogadta el a helyi Fidesz-frakció javaslatát egy munkacsoport felállítására, amely a kerület botrányos pakolási ­ügyeit vizsgálta volna. Jelen Tamás, a Fidesz zuglói választókerületi elnöke lapuknak kijelentette: Karácsony Gergely alkalmatlan városvezetőnek, mivel képtelen biztosítani a probléma rendezéséhez szükséges többséget.

Forrás: MN2019. 04. 30. 5:50
null
A kerület vezetője a többórás ülésen a saját javaslatát sem tudta elfogadtatni Fotó: Mirkó István
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

– Bebizonyosodott, hogy Karácsony Gergely nem tudja biztosítani a testületi többséget ahhoz, hogy rendezni lehessen a kerület parkolási problémáit – jelentette ki lapunknak Jelen Tamás, a Fidesz zuglói választókerületi elnöke a tegnapi rendkívüli önkormányzati képviselő-testületi ülés után, amelyen a helyi Fidesz-frakció vizsgálóbizottság felállítását javasolta a parkolási ügyek kivizsgálására, de ezt a javaslatot nem fogadta el a testület. Karácsony arra vonatkozó előterjesztésében pedig, amelyben a parkolási rendszer működtetésének önkormányzati kezelésbe vételét javasolta, azt kifogásolták a képviselők, hogy a polgármesternek kész tervekkel és költségvetési előrejelzésekkel kellett volna készülnie, nem csak egy szándéknyilatkozatot hoznia.

– A polgármester mindig másban keresi a hibát, tulajdonképpen egy pancser, aki saját alkalmatlanságát próbálja ezzel elfedni – fogalmazott a fideszes politikus, hozzátéve: kezdeményezik egy újabb rendkívüli ülés összehívását. – Arra szeretném kérni a budapesti választópolgárokat: mielőtt elhinnék, hogy Karácsony Gergelynek vannak vezetői képességei, jöjjenek el Zuglóba, nézzenek körül, nézzék meg, milyen állapotok vannak, hogy mennyit fejlődött vissza a kerület az elmúlt négy és fél év alatt, mennyivel csúnyább és gondozatlanabb, és azután hozzanak döntést az őszi önkormányzati választás során – fejtette ki Jelen Tamás.

A kerület vezetője a többórás ülésen a saját javaslatát sem tudta elfogadtatni
Fotó: Mirkó István

A fideszes politikus arra is kitért: a parkolási vitából egyértelműen látszott, hogy Karácsonyhoz hasonlóan a szocialisták is menekülnének a felelősség elől, hiszen olyan előterjesztés is elhangzott az egyik képviselőjük részéről, amelyben Vlagyimir Putyint és Donald Trumpot kérték fel a zuglói parkolási helyzet megvizsgálására. Hozzátette: a kerületi választópolgárokra nézve is sértő az említett komolytalanság.

– Azért küzdünk, hogy hosszú távon ingyenes legyen minden zuglóinak a parkolás, és legalább nullszaldós legyen a rendszer működtetése. Rövid távon viszont mindenáron fel akarjuk számolni, hogy napi egymillió forintba kerüljön Karácsony pancsersége a kerületnek. Az eddigi adatok alapján, az őszi választásokig hátralévő időig kivetítve – csak a parkolást nézve – még 150 millió forintba kerülne a kerületnek a polgármester alkalmatlansága. Szeretnénk, ha ezt a pénzt nem olyan intézményektől vonná el, amelyek közösségi célt szolgálnak, mint a Zuglói Filharmónia vagy a Zuglói Egészségügyi Szolgálat. Ezért javasoljuk a teljes parkolási rendszer üzemeltetésének felfüggesztését, amíg olyan vezetése nem lesz Zuglónak, amely felelősen képes azt irányítani – fejtette ki Jelen Tamás.

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.