Karácsony dermesztő története

Egy bukás anatómiája.

2019. 02. 15. 12:33
KARÁCSONY Gergely; V. Naszályi Márta
Budapest, 2018. június 13. V. Naszályi Márta, a Párbeszéd képviselője és Karácsony Gergely, Zugló polgármestere a Fővárosi Közgyűlés rendkívüli ülésén a Városháza dísztermében 2018. június 13-án. MTI Fotó: Koszticsák Szilárd Fotó: MTI/Koszticsák Szilárd
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Ugye emlékszünk még az áprilisi országgyűlési választás napjára, amikor Karácsony Gergely az MSZP-Párbeszéd miniszterelnök-jelöltje, a magas részvételen felbuzdulva sajtótájékoztatóján szinte utasította Áder Jánost, hogy ne merje majd Orbán Viktort felkérni kormányalakításra, ha a Fidesz nem szerez többséget, mert az ellenzéki pártok nem akarnak együttműködni a Fidesszel.

Kétharmad lett a vége.

KariGeri brazil szappanoperákat megszégyenítő, kacifántos pártkeringőktől és Unicumtól fátyolos története azonban folyatódott.

Pár hete, miután hősünk megnyerte a nevetségesen alacsony érdeklődés mellett zajló ballib főpolgármesteri casting első fordulóját azt nyilatkozta, kapaszkodjanak meg, hogy legyőzték a Fideszt.

Legyőzték, úgy, hogy nem is indult! Elképesztő logikai bravúr, erre csak Geri képes.

Na de itt még mindig nincs vége Karácsony hihetetlen sztorijának.

A Hír TV stúdiójában a Jobbik mosdatásától és Kovács Andrea kérdéseitől megrészegülve azt találta mondani, hogy zsidó származású parlamenti képviselők listázása nem antiszemitizmus.

Bizony, ez a kis félmondat gyakorlatilag kiírta Karácsonyt a magyar politikai életből, végérvényesen megbukott. És immár nem csak a polgári, nemzeti oldalon gondolják ezt róla. Az ügyben elítélően szólt a Zsidó Világkongresszus vezetője is.

Ennek ellenére KariGeri tovább nyomul, a következőket írta Facebook oldalára:

„Sokat emlegetnek mostanában a fideszesek. Orbán szerint antiszemita vagyok, Tarlós szerint szélsőliberális. Mindketten tudják, hogy egyik sem igaz. Egyszerűen »csak« esélyes vagyok. A vádjaik nem rólam szólnak, hanem a saját félelmeikről.”

Szerinte tehát mindez csupán vádaskodás ellene, mert ő elképesztően nagy esélyesés, ezért borzasztóan fél tőle a kormányoldal.

Ez igen!

Önbizalomnak nincs hiányában, amiről valamiért Szent-Györgyi Albertnek a horgászással kapcsolatos gondolata juthat eszünkbe, aki amikor elkezdett horgászni, mindig irdatlan nagy horgot használt.

„Meg voltam győződve arról, hogy semmiképp sem fogok semmit, de úgy véltem, hogy sokkal izgalmasabb egy nagy halat nem kifogni, mint egy kicsit.”

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.