Karácsony fesztiválhangulatot teremt a rakparton

Karácsony Gergely főpolgármester megnyitotta a pesti rakpartot az emberek előtt, hétvégente tilos az autósforgalom a Bálna és a Margit híd közötti szakaszon. A főpolgármester nem várta meg kijárási korlátozás feloldását, a múlt hétvégén összecsődítette az embereket, volt olyan hajó ahol már sört is lehetett kapni. Az ügy paradoxona, hogy mindeközben Karácsony felszólította a kormányt, hogy a nyitás után se vegye félvállról a védekezést.

2020. 05. 19. 13:44
KARÁCSONY Gergely;
Budapest, 2019. oktber 17. Karcsony Gergely megvlasztott fpolgrmester sajttjkoztatt tart, miutn tvette hivatalt eldjtl, Tarls Istvntl a Vroshzn 2019. oktber 17-n. MTI/Kovcs Tams Fotó: MTI/Kovács Tamás
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Olyan, mint egy fesztivál – írta a szeretlekmagyarorszag.hu helyszíni tudósításában. Hozzátették: a parlament lépcsőit napozásra használják, az egyik hajónál pedig még csapolt sört is kapni. Szigorúan elvitelre.

A hétvégén még érvényben voltak a kijárási korlátozással kapcsolatos szabályok, vendéglátással kapcsolatos tevékenységet nem lehetett végezni, a beszámoló szerint volt aki megtette. E hétvégétől már lehet a rakparton szabadtéri vendéglátósegységet üzemeltetni, ezáltal félő, hogy a szórakozóhelyek és koncertek hiánya miatt a rakpartból egy hatalmas spontán bulinegyed bontakozik ki. A kétszáz főt jócskán meghaladó több ezres tömeg gyűlik össze, ami kedvez a vírus terjedésének.

Az Operatív Törzs nem győzi ismételni, hogy a vírus még köztünk van, a fertőzötteknek közel a fele budapesti. A másfél méteres védőtávolságot meg kell tartani, noha az egészséges emberek találkozása korlátozás nélkül megtörténhet.

A budapesti nyitás előtt a főpolgármester heteken keresztül azzal hergelte a fővárosi embereket, hogy a kormány bezárással bünteti őket a vidékkel szemben, és „tökörészésnek” nevezte a miniszterelnök szakértőkkel való egyeztetését.

Fotó: MTI/Kovács Tamás

– Budapesten el kell kezdeni a nyitást. A kormány vagy töketlen, vagy politikai alapon bünteti a budapestieket. Nem is tudom hirtelen, melyik a rosszabb. Fontos, hogy újrainduljon az élet a városban, de az is, hogy elkerüljük a zsúfoltságot. Emellett a jelenleginél is több közterületet fogunk átadni a budapestieknek, ahol sétálni, kikapcsolódni, sportolni tudnak majd – a főpolgármester, aki nem „tökörészett”, hanem villámgyorsan az utcára hívta az embereket, meg sem várva a lépcsőzetes nyitás feltételeit, az elkövetkezendő hetek tapasztalatait.

A koronavírus-járványra tekintettel idén nyár végére tolódnak a szabadtéri fesztiválok. Augusztus közepétől kerülhet sorra az EFOTT, a Szegedi Ifjúsági Napok és a Fishing on Orfű.

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.