Tarlós István Csepel díszpolgára lett

– Óbuda díszpolgáraként úgy is értelmezhetem, hogy a mostani elismeréssel északtól délig teljes Budapestet magában foglalja a két kitüntetés – mondta lapunknak Tarlós István, miután átvette Borbély Lénárdtól, a XXI. kerület polgármesterétől a Csepel Díszpolgára címet. A volt főpolgármester méltatásában kiemelték, hogy a Tarlós István vezette főváros költségvetésében mindig jutott forrás Csepel fejlesztésére.

2020. 08. 20. 15:30
null
Tarlós István Fotó: Teknős Miklós
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

– Egy befejezett, harminc éven át tartó életpálya eredményének elismerése a díszpolgári kitüntetés. Óbudának tizennégy éve vagyok a díszpolgára, ma délelőtt Budapest másik vége, Csepel ismerte el munkámat vagy személyiségemet, talán mindkettőt egyszerre. Óbuda díszpolgáraként úgy is értelmezhetem, hogy a mostani elismeréssel északtól délig teljes Budapestet magában foglalja a két kitüntetés – mondta el a Magyar Nemzetnek Tarlós István, Budapest két cikluson át regnáló korábbi főpolgármestere. Tarlós István hozzátette: Csepelen számtalan beruházás, fejlesztése kezdete vagy befejezése fűződik a főpolgármesterségéhez, ezért különösen kellemesen érinti a kerületi elismerés.

Tarlós István
Fotó: Teknős Miklós

– Óbudai születésűként gyermekkoromban olyan messzeségben volt tőlem Csepel, hogy akár New York is lehetett volna, nagyon távol voltunk egymástól, de az utóbbi másfél évtizedben ez a városrész nagyon közel került a szívemhez – magyarázta Tarlós István. A volt főpolgármester méltatásában elhangzott: 2010–2019 között Budapest a legsikeresebb korszakát élte. A fővárosi költségvetésben Csepelnek mindig jutott hely a kerület fejlesztéseire és nagyobb beruházásokra. A két legnagyobb projekt a csepeli gerincút első szakaszának a megépítése, valamint ötvennégy kilométeren új csatornahálózat építése volt. A nagyberuházások mellett közterek, játszóterek, sportcsarnokok épültek, és a polgármesteri hivatal homlokzata is megújulhatott fővárosi támogatással.

Tarlós István
Fotó: Teknős Miklós

Ami a jelenlegi politikai hangulatot illeti, Tarlós István lapunknak úgy fogalmazott: nem panaszkodik a személyét bíráló „jóindulatú” ellenzéki hangok miatt.

– Karácsony Gergellyel nagyon eltérő személyiségek vagyunk, nagyon más értékeket és másként képviselünk. Mindez meghatározza a tevékenységünket és irányultságunkat – mutatott rá a városvezetési különbségekre a volt főpolgármester. Tarlós hozzátette: éveken át az ellenzék őt nevezte végrehajtó embernek, ami egyáltalán nem volt igaz.

– Személyiségét, illetve a jelenlegi ellenzéki erőviszonyokat ismerve, nem hibáztatom a jelenlegi főpolgármestert. Karácsony nem feltétlenül és nem mindig a saját elképzeléseit hajtja végre, nem minden esetben a saját gondolatait fogalmazza meg – fogalmazott Tarlós István. A volt főpolgármester leszögezte: más világ van, más a beállítottság, Karácsony más szellemiséget képvisel, és nem hasonlítható össze a két vezetői felfogás.

– Ő elvont síkon mozog, míg én szeretek a földön járni, ezért nagyon nehéz a főpolgármesteri időszakomat összehasonlítani a mostanival – zárta a beszélgetést Csepel új díszpolgára.

Ami a korábbi két önkormányzati ciklus csepeli fejlesztéseit illeti, a Magyar Nemzet is többször rámutatott: Borbély Lénárd polgármesternek nincs könnyű dolga az új fővárosi vezetéssel. Karácsony Gergely ugyanis úgy ítélte meg, hogy Csepel a korábbi években túl sokat kapott, és ezért lenullázta a következő öt év infrastrukturális fejlesztéseit a kerületben. A főpolgármester döntése alapján fővárosi útszakaszok és kerékpársávok építése hiúsult meg, továbbá a gerincút második ütemének a közel egymilliárd forintos uniós forrásának a lehívását is elkaszálta Karácsony.

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.