Karácsony megint hazudott, semmit sem titkosított a kormány

A közbeszerzési törvény szabályai szerint nyilvános a gyorsforgalmi úthálózat fejlesztése. A főpolgármester újabb hazugságára figyelmeztet a Miniszterelnöki Kabinetiroda.

Magyar Nemzet
2021. 07. 01. 12:27
null
A főpolgármesterre most a hajótender ügye vetül rá Fotó: Bach Máté
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

„Magyarország kormánya semmit sem titkosított, Karácsony Gergely csak újabb tétellel emelte hazugságainak számát” – olvasható a Miniszterelnöki Kabinetiroda csütörtöki közleményében.

Mint írták, Budapest főpolgármestere

hamisan állította, hogy a kormány hosszú évekre elzárta a nyilvánosság elől és titkosította a gyorsforgalmi úthálózat fejlesztése és üzemeltetése tárgyában folyamatban lévő kétszakaszos, nyílt, tárgyalásos, uniós eljárásrend szerinti koncessziós beszerzési eljárás adatait.

A baloldal miniszterelnök-jelöltjének hazugsága ellenére az eljárás jelenlegi szakaszára érvényes valamennyi információ, adat hozzáférhető és nyilvános.

A hatályos jogszabályok szerint a folyamatban lévő beszerzési eljárásokkal kapcsolatos döntések megalapozását szolgáló adatok kizárólag a verseny tisztaságának teljes körű biztosítását szem előtt tartva hozhatók nyilvánosságra. Ezért a döntés-előkészítő adatokból a nyilvános pályázati anyagokon, információkon túl a pályázat végéig nem adható ki további adat. Ez biztosítja azt az elvet, hogy a tiszta versenyhelyzet érdekében egyik pályázó se kerülhessen előnybe az eljárás során.

Ez az eljárás felel meg az európai uniós közbeszerzési szabályoknak, súlyos üzleti és etikai kérdés, a Magyarországba, a magyar gazdaságba, a befektetésekbe helyezett bizalom sérülne meg az alapelvek megsértésével.

A nonverbális kommunikációt elemző pszichológusok szerint Karácsony Gergelynek ez a mozdulata is arra utal, éppen valamit hazudott
Fotó: Bach Máté

Mivel a szabályokat betartó közbeszerzési eljárás folyamatban van, ennek során semmiféle titkosításról sem született döntés. Ugyanakkor a versenykiírásra vonatkozó kötelező uniós elvek szerint a pályázat lezárásáig nincs mód az adatszolgáltatásra, ha ezt valaki titkosításnak nevezi, az nincs tisztában az Európai Unió alapvető, minden országra kötelező előírásaival.

A kabinetiroda a közleményében ezt alapul véve azt tanácsolta Karácsony Gergelynek, hogy

mielőtt a nyelvvizsgájával kapcsolatos ügyekhez hasonlóan újabb hazugságspirálba keveredne, előtte tájékozódjon a gazdaságtudománnyal és gazdasági szabályokkal kapcsolatos témakörökben is.

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.