Karácsonyék csak a kifogásokat keresik a Lánchíd ügyében

– Lassan ott tartunk, hogy betondarabok hullhatnak a híd alatt közlekedő autókra és hajókra – mondta Láng Zsolt.

Forrás: Origo2020. 06. 19. 21:21
null
Nagyon rossz állapotban van a Széchenyi-Lánchíd Fotó: BACHPEKARYMATE Forrás: Bach Máte
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

A főváros vezetése szerencsétlenkedik és csak kifogásokat keres, pártpolitikai csatározásokat folytat, mindenért a kormányt hibáztatva. Budapestből lassan csatateret csinálnak saját politikai céljaik érdekében – minderről Láng Zsolt beszélt az Origónak a Lánchíd felújításának a leállításával kapcsolatban. A Fidesz–KDNP fővárosi frakcióvezetője azt mondja, Karácsonyék biztosan nem erre kaptak felhatalmazást és bizalmat a választóktól.

– Én is azt kérdezem a fővárosi baloldali vezetéstől most már hetek, hónapok óta, hogy miért nem kezdték meg a felújítást, mivel halaszthatatlan a Lánchíd felújítása, ebben mindenki egyetért – mondta a kormánypárti politikus az Origónak.

A frakcióvezető elmondta, ennek ellenére még mindig nem írták ki a közbeszerzést, amely a Váralagút nélkül, kizárólag a Lánchíd felújításáról szól.

Láng Zsolt a portálnak leszögezte: biztos benne, hogy nem erre kaptak felhatalmazást és bizalmat a választóktól.

Betondarabok eshetnek le

Láng Zsolt arról is beszélt, hogy minden szakértői vélemény szerint lassan veszélyes állapotban van a Lánchíd.

– Lassan ott tartunk, hogy betondarabok hullhatnak a híd alatt közlekedő autókra és hajókra – tette hozzá a Fidesz–KDNP fővárosi frakcióvezetője.

– Ezt a főváros által rendelt jelentés is tartalmazza. Ezzel Karácsony Gergely is tisztában van. Azt is tudjuk, hogy minél később kezdődik el a Lánchíd felújítása, annál tovább fog tartani és annál több pénzbe kerül majd – mondta Láng Zsolt.

Nagyon rossz állapotban van a Széchenyi-Lánchíd
Fotó: Bach Máte

A Fidesz–KDNP frakciója, valamint a kormány ugyanúgy számtalanszor együttműködést és szakértő segítséget ajánlott a főváros vezetésének, amit sorozatosan elutasítottak.

– Nemrég az egyik főpolgármester-helyettestől átkerült az ügy a másikhoz. Ennyi történt nyolc hónap alatt. Pedig előkészített projektet és a hozzá szükséges anyagi forrásokat vettek át 2019 októberében – mondta a Fidesz–KDNP frakcióvezetője.

Hogy miért is olyan nagy a baj amiatt, hogy a Lánchíd felújítása még mindig nem kezdődött el, kiderül az Origó portálon olvasható cikk további részéből, amely IDE kattintva teljes egészében elolvasható.

Karácsony a Lánchídra nem költ, a Városházára viszont igen

Miközben a Lánchíd tragikus állapotba került, Karácsony Gergely hivatala, a Városháza egymilliárd forintból újulhat meg – ez derül ki a főváros hivatalos honlapjára feltöltött főpolgármesteri rendeletből. A veszélyhelyzet megszűnésével Karácsony rendkívüli hatalmának is vége, a baloldali főpolgármester azonban kihasználva a különleges jogrend utolsó napját, tízmilliárd forint sorsáról döntött egy személyben.

 

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.