Karácsonyt nem érdeklik a BKK által megkárosított emberek

A BKK egy nem közlekedő járatra értékesített jegyet és közel 15 millió forinttal károsította meg az utasait.

Forrás: MTI2020. 10. 09. 16:44
KARÁCSONY Gergely
Budapest, 2020. oktber 9. Karcsony Gergely fpolgrmester beszdet mond a BKV kelenfldi buszgarzsban ltestett kt napelemes busztrol tadsn 2020. oktber 9-n. A fejlesztsnek ksznheten az elektromos buszok villamosenergia szksgletnek 40 szzalkt a trsasg nerbl fedezni tudja. A telephelyen a napelemes rendszer 648 napelempanelbl ll, sszteljestmnye 200 kilowatt, s ez fedezi a buszgarzs ves villamosenergia ignynek 9 szzalkt. MTI/Szigetvry Zsolt Fotó: Szigetváry Zsolt Forrás: MTI/Szigetváry Zsolt
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

A budapesti Fidesz arra szólította fel pénteken Karácsony Gergely főpolgármestert, haladéktalanul intézkedjen, hogy megfelelő szintű személyi konzekvenciái legyenek a BKK reptéri járatának jegyértékesítése körül kialakult ügynek.

A budapesti Fidesz Facebook-oldalán kifejtette:

a Budapesti Közlekedési Központ (BKK) egy nem közlekedő járatra értékesített jegyet, amivel közel 15 millió forinttal károsította meg az utasait, és a „fülük botját sem mozdították” addig, amíg a Közlekedő Tömeg Egyesület fel nem hívta erre a figyelmet.

Nem elég, hogy mikor kiderült az ügy, „hazug módon műszaki hibára hivatkoztak”, de most kiderült, igenis tudtak a problémáról, sőt direkt nem foglalkoztak vele, mert nem volt „heves anyázás” – írták a bejegyzésben.

A fővárosi Fidesz megengedhetetlennek, Budapesthez méltatlannak nevezte ezt a „cinizmust”, „az utasok ilyen szintű lenézését”, a közfeladat ellátásának „félvállról vételét”.

Fotó: MTI/Szigetváry Zsolt

A BKK szombaton közleményben tudatta, hogy módosították a jegyautomaták szoftverét, így azokból már nem vásárolható jegy a 100E repülőtéri buszra. Mint akkor írták, a 100E közlekedésének leállásáról tavasszal tájékoztatták az utasokat, de mivel a leállást rövid időre tervezték, továbbra is lehetett elővételben jegyet váltani a járatra.

A fővárosi kormányhivatal eljárást indított az ügyben a BKK-val szemben.

Elnézést kért az utasoktól a BKK

A koronavírus-járvány miatt 2020 áprilisában leállt a 100E reptéri busz közlekedése, azonban a járatra sajnos egy technikai probléma miatt továbbra is lehet jegyet vásárolni. A hibára a Közlekedő Tömeg Egyesület hívta fel a figyelmet, amit ezúton köszön a Budapesti Közlekedési Központ. A BKK egyúttal elnézést kér azoktól az utasoktól, akiknek ez a hiba felesleges kiadást okozott.

A korábban vásárolt Repülőtéri vonaljegy visszaváltható, vagy akár a későbbiekben felhasználható.

Azok, akik Repülőtéri vonaljegyet vásároltak, és azt eddig nem tudták használni, az alábbiakat tehetik:

  • A mobilapplikációban vásárolt, fel nem használt Repülőtéri vonaljegyet vissza lehet váltani. Ilyenkor jóváírják az összeget az ügyfél belső egyenlegén, ami a későbbiekben felhasználható egy másik jegy vásárlására.
  • A fel nem használt jegy teljes vételárát visszatérítik a BKK bármelyik ügyfélközpontjában, kezelési költség nélkül.
  • Ha valaki nem kíván a visszaváltásával foglalkozni, akkor a jegyet felhasználhatja egy későbbi utazása során.
  • A BKK köszöni utasainak, hogy rendszeresen felhívják a problémákra a figyelmet. Arra biztat mindenkit, hogy ezt a jövőben is tegye meg. Ezek a visszajelzések jelentősen segítik a közlekedésszervező társaság munkáját.

     

    A téma legfrissebb hírei

    Tovább az összes cikkhez chevron-right

    Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

    Címoldalról ajánljuk

    Tovább az összes cikkhez chevron-right

    Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.