Karantén zenekart alapítottak papok

A zene sok erőt ad a híveknek és nekünk is.

2020. 04. 01. 11:39
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Újabb napok teltek el. Egyszer voltam vásárolni. Az eladókkal beszélgetve, betartják a korlátozást az emberek. Kevesebb jármű, egyre kevesebb ember az utcákon. Minden nap 8 órakor bemutatjuk a szentmisét. Nagyon készültem februárban az első papi Húsvétomra. Megvettem a húsvéti gyertyát, passiót tanultunk a gyerekekkel, szinte már láttam magam előtt az egész liturgiát. Az Úr másképpen rendelkezett. Készülünk a plébános atyával a nagyhét szertartásaira, annak rendjére, hogyan is nézhet ki ebben a rendkívüli helyzetben. Ebben segítségünkre van a Rómából érkezett rendelkezés és a Magyar Katolikus Püspöki Konferencia útmutatásai. Időközben András atyával megalapítottuk a PapZárBand, karantén zenekart. A híveknek sok erőt ad és nekünk is. Most több idő jut az imádságra és az egyéb teendőkre, amikre az aktív lelkipásztori élet mellett kevesebb. Most például anyakönyveket másolunk! Az Úr, gyönyörű dolgot készít nekünk elő!

 

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.