Kárenyhítő juttatásban részesülnek aszályhelyzet károsultjai

Aszályhelyzetet hirdetett az agrárminiszter a 2020. kárenyhítési évre az ország egész területére.

Forrás: MTI2020. 10. 26. 18:43
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Aszályhelyzetet hirdetett az agrárminiszter a 2020. kárenyhítési évre az ország egész területére – közölte az Agrárminisztérium (AM) hétfőn az MTI-vel.

Közleményükben ismertették, hogy az adott kárenyhítési évben – egyéb támogatási feltétel fennállása esetén –

csak abban az esetben és azon területekre fizethető aszálykárok után kárenyhítő juttatás, ha adott területtel kapcsolatban az aszályhelyzetről a miniszter legkésőbb a tárgyév október 31-ig közleményt ad ki.

A megjelent közlemény értelmében Magyarországon a 2020. kárenyhítési évben az ország egész területén aszályhelyzet volt. Így –

ha a termelőknek legkésőbb szeptember 30-ig bejelentett és igazolt aszálykáruk van, valamint egyéb jogosultsági feltétel is fennáll, akkor – az érintettek az ország teljes területén részesülhetnek kárenyhítő juttatásban.

A miniszter aszályközleménye a Földművelésügyi Értesítő LXX. évfolyamának 2020. október 22-i 10. számában jelent meg, amely a https://kormany.hu dokumentumtárában érhető el – tette hozzá az AM.

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.