Kártalanítás kérhető a baromfik meghiúsult kihelyezése után

Állami kártalanítás kérhető napos baromfik leölésére, ha a madárinfluenza miatt meghiúsult a kihelyezésük – közölte a honlapján szerdán a Nemzeti Élelmiszerlánc-biztonsági Hivatal (Nébih).

Forrás: MTI2020. 04. 15. 18:59
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Kártalanítás akkor kérhető, ha a keltetőbe helyezés megelőzte a madárinfluenza-járvány kitörését, és a kiszállítási terület akkor még nem esett állategészségügyi korlátozás alá. További feltétel, hogy a fogadás helye szerint illetékes élelmiszerlánc-felügyeleti szerv írásban tagadja meg a befogadást, és a leölést megelőzően hivatalosan elrendelje az intézkedést.

Kártalanítási igény utólag, hatósági intézkedés nélkül nem igényelhető. Nem jár kártalanítás akkor sem, ha a járványügyi intézkedést a vállalkozás egyéb felróható magatartása indokolja – olvasható a közleményben.

A madárinfluenza-járvány március 26-i újbóli megjelenése óta Bács-Kiskun és Csongrád megyében 121 nagylétszámú telepen mutatták ki a vírust, amely miatt összesen mintegy 1,5 millió baromfit öltek le, a legsúlyosabban érintett terület Bács-Kiskun megye Kiskunfélegyházi Járása – közölte ugyancsak szerdán a Nébih.

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.