Kásler Miklós: Az egészségügy felkészült a fertőzöttek ellátására

A terjedés módja mellett megváltozott a vírusfertőzés forrása is – közölte az emberi erőforrások minisztere a tárca hivatalos Facebook-oldalán.

Forrás: Facebook2020. 09. 11. 20:28
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

A koronavírus-járvánnyal kapcsolatban sok minden megváltozott: a terjedés módja mellett más lett a vírusfertőzés forrása is – mondta Kásler Miklós, az emberi erőforrások minisztere az Életközelben című műsor adásában. A minisztérium hivatalos Facebook-oldalán közzétett videóban a tárcavezető beszél az egészségügy felkészültségéről, a vírustagadók okozta veszélyekről, továbbá felidézi a magyar tüdőtranszplantáció sikertörténetének kevéssé ismert első mozzanatait.

– A kormány prioritása az, hogy megmentsük az emberek életét, ugyanakkor biztosítsuk a gazdaság működését. Az egészségügy is felkészült minden egyes paraméterében: ágyak, hozzá tartozó eszközök, műszerek, altatógépek beszerzésében, szakszemélyzet, intenzív terapeuták, orvosi készültség szervezésében egyaránt – jelentette ki Kásler Miklós.

A miniszter rámutatott, hogy a fertőzöttek száma növekszik, ám lényegesen alacsonyabb lett a koronavírus-fertőzöttek átlagéletkora, miközben a halálozások száma nem növekedett arányosan.

A koronavírus hazai terjedésével kapcsolatban kiemelte: mi annyit tudunk tenni, hogy minden társadalmi réteghez eljuttatjuk az információkat, de az emberek felelőssége, hogy azokat betartsák.

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.