Az egészségügyi dolgozók kulcsfontosságúak az ország életében

Kásler Miklós szerint a szakdolgozók támogatása teszi lehetővé, hogy munkájukat tudásuk és hitük szerint a legmegfelelőbb módon és a legkorszerűbb eszközökkel végezhessék.

Munkatársunktól
Forrás: Facebook2021. 02. 19. 8:57
null
Kásler Miklós: Reménykeltők a vérplazma-terápiás kezelések és a más betegségeknél alkalmazott gyógyszeres terápiák is Fotó: Emmi/Bartos Gyula
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

„Az egészségügyi szakdolgozók mindennapos szolgálata nemcsak a magyar egészségügy, hanem az egész nemzet sorsa szempontjából kulcsfontosságú” – írta pénteken a Facebookon Kásler Miklós, az Emberi Erőforrások Minisztériumának (Emmi) minisztere a magyar ápolók napja alkalmából.

„Az ápolók megbecsülése érdekében tovább folytatjuk az ágazati béremelést, így 2022-re egy ápoló átlagosan két és félszeresét fogja keresni a 2016 előtti fizetésének. A béremelés célja, hogy az egészségügyi szakdolgozók és családjaik számára biztonságos anyagi, szellemi és erkölcsi hátteret tudjunk biztosítani” – fogalmazott Kásler Miklós.

Kásler Miklós, az emberi erőforrások minisztere szerint az ápolók munkája az egész nemzet védelmét szolgálja Fotó: MTI/Máthé Zoltán

Lapunk korábban megírta, hogy a kormány 2016 óta több ütemben emeli az ápolók fizetését: 2016-ban 26,5 százalékos, 2017-ben 12 százalékos emelést hajtottak végre, amelyet 2018-ban is béremelés követett. 2019 júliusában négylépcsős béremelési programot indítottak, amelynek részeként 2019-ben nyolc százalékkal emelkedett az ápolók bére. 2020-ban a kormány folytatta az egészségügyi dolgozók fizetésének emelését: 2020 januárjában 14 százalékkal, 2020 novemberében húsz százalékkal emelkedett az ápolók bére, amelyet követően 2022 januárjában további harmincszázalékos béremelés várható. A kormány 2016–2019 között összesen 143 milliárdot, 2020-ban 82 milliárd forintot költött erre a célra.

Idén januárban számoltunk be arról, hogy a kormány az egészségügyi alapellátásban dolgozó orvosok és szakdolgozók bérét is rendezi. Erre a célra 2021-ben 96,1 milliárd forintot fordít a kormányzat, amely 18 ezer orvos és szakdolgozó bérrendezését teszi lehetővé.

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.