Kásler Miklós: Az egész társadalom hálás a pedagógusoknak

A hagyományainkat és értékrendünket is a pedagógusok adják át a fiataloknak.

Magyar Nemzet
Forrás: Facebook2021. 06. 06. 20:13
KÁSLER Miklós
Kásler Miklós, az emberi erőforrások minisztere Fotó: MTI/Koszticsák Szilárd
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

– A teljes magyar társadalom és a kormány nevében köszönöm a pedagógusainknak, hogy nélkülözhetetlen feladataikat a járvány idején is töretlen kitartással és elhivatottsággal végezték – mondta Kásler Miklós, az Emberi Erőforrások Minimsztériumának a minisztere a pedagógusnap alkalmából közzétett videóköszöntőjében a Facebookon.

Kásler Miklós kiemelte, hogy példás összefogás jellemezte az egész pedagógustársadalmat a járvány idején. Nemcsak tanították a gyermekeket, hanem egymásnak is segítséget nyújtottak abban, hogy feladataikat a megszokott magas színvonalon és elhivatottsággal tudják végezni.

Kásler Miklós az egész társadalom nevében mondott köszönetet a pedagógusoknak a járvány idején tanúsított helytállásukért
Fotó: MTI/Máthé Zoltán

– Ezen a napon hálával és köszönettel gondolunk a pedagógusokra, akik nap mint nap azon dolgoznak, hogy a fiatal nemzedékeknek versenyképes tudást és megőrzendő értékeket adjanak át – emlékeztetett Kásler Miklós. A miniszter azt is kiemelte, hogy

a pedagógusok szerepe nélkülözhetetlen a fiatalok életében, mert a kötelező tananyag mellett az évszázados hagyományainkat és értékeinket is ők adják át.

– Tanulóink testi, lelki fejlődését is figyelemmel követik, és példát mutatnak nekik – tette hozzá.

Pedagógusnap alkalmából Orbán Viktor is köszöntötte a pedagógusokat. A miniszterelnök kiemelte: a koronavírus-járvány kezdete óta a nehezített körülmények ellenére a pedagógusok, valamint a nevelést és oktatást segítő dolgozók is példamutató munkát végeztek. A miniszterelnök köszönetet mondott azért, hogy az oktatók, nevelők nagy találékonysággal helyettesítették a személyes jelenléten alapuló munkát, így a tantermen kívüli, digitális munkarend idején a gyermekeknek nemcsak a tanórákon elsajátítható tudást sikerült átadniuk, hanem a lehetséges mértékben a személyiségfejlődésükhöz szükséges nevelési folyamatokat is kézben tartották.

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.