KDNP: Mindenféle bántalmazást el kell utasítanunk

Az egymás iránti szereteten alapuló, a férfi és a nő különböző, mégis egyenrangú mivoltán nyugvó hagyományos családmodell erősítése ezért fontos feladatunk – írta a Kereszténydemokrata Néppárt.

Forrás: MTI - OS2019. 11. 25. 20:08
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

„A nők elleni erőszak megszüntetésének világnapján gondolnunk kell arra, hogy európai keresztény kultúránk egyik alappillére az egyetemes emberi méltóság tiszteletben tartása, a nő és a férfi egyenjogúsága. A kereszténydemokrata felfogás szerint mindenféle bántalmazást el kell utasítanunk, a párkapcsolati és a külső erőszak is megengedhetetlen. Az egymás iránti szereteten alapuló, a férfi és a nő különböző, mégis egyenrangú mivoltán nyugvó hagyományos családmodell erősítése ezért fontos feladatunk. Civilizációnk jövője csakis egymás emberi méltóságának tiszteletben tartásán alapulhat, el kell utasítanunk minden olyan civilizációs modellt, amely ezt tagadja vagy összezavarja” – írta közleményében a Kereszténydemokrata Néppárt.

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.