KDNP: Szándékos provokáció a veszprémi LMBTQ-rendezvény

Aggodalmát fejezi ki és szándékos provokációnak tartja a Nagyboldogasszony ünnepére meghirdetett veszprémi LMBTQ-rendezvényt Halmay Gábor, a Kereszténydemokrata Néppárt önkormányzati képviselője. A KDNP politikusa leszögezte: ragaszkodva alapelveikhez reméli, hogy a jövőben az ilyenfajta megosztó rendezvények szervezői eseményleírásuknak megfelelően tekintettel lesznek a nemzeti és keresztény hagyományokra, ünnepekre, a keresztény családok hitére, illetve a konzervatív, normalitásra támaszkodó emberek érzékenységére. Az esemény ellen internetes petíció indult, de a szervezők a tiltakozásoktól függetlenül megtartják a rendezvényt.

2020. 08. 13. 17:27
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

– Egyértelmű provokációnak tartom, hogy a római katolikus egyház egyik legfőbb ünnepén Veszprémben, az ezeréves püspöki, később érseki székhelyen egy olyan szervezet kíván középpontba kerülni rendezvényével, amelynek tagjai az elmúlt években több alkalommal a kereszténységet és annak jelképeit gyalázó magatartással vonultak fel a főváros utcáin – írta közleményében Halmay Gábor, a Kereszténydemokrata Néppárt önkormányzati képviselője. Halmay közleményében a Kereszténydemokrata Néppárt veszprémi önkormányzati képviselőjeként aggodalommal értesült arról, hogy a Budapest Pride országos rendezvény idei eltörlése után Veszprémben, a királynék városában az LMBTQ-közösség által szervezett, széles körben hirdetett rendezvényt tartanak augusztus 15-én, Nagyboldogasszony ünnepén. A leszbikusok, melegek, biszexuálisok, transzneműek közössége eseményének a város hírhedt antifasiszta szórakozóhelye, a Terem fog otthont adni.

– Teszik ezt úgy, hogy közben mostani eseményük leírásában is az elfogadást és részben a vallási szabadságot hangsúlyozzák. Évek óta figyeljük liberális embertársaink „elfogadó” retorikáját, mára viszont azt mondjuk, köszönjük, ebből nem kérünk többet! Mi, kereszténydemokraták egyértelműen és határozottan kiállunk a családok, a kereszténység, az alapvető erkölcsi és emberi normák védelme mellett, és elutasítunk mindenfajta provokációt – írta közleményében a kereszténydemokrata képviselő. Halmay Gábor reméli, hogy a hogy a jövőben az ilyenfajta megosztó rendezvények szervezői eseményleírásuknak megfelelően tekintettel lesznek a nemzeti és keresztény hagyományokra, ünnepekre, a keresztény családok hitére illetve a konzervatív, normalitásra támaszkodó emberek érzékenységére.

A közleményt megelőzően Mosonyi Tamás háromgyerekes édesapa, frissen végzett teológus írt nyílt levelet Porga Gyulának, Veszprém polgármesterének. A fiatal teológus mindemellett internetes petíciót indított az esemény ellen. „Hiszünk abban, hogy a kultúra szabadságának kiterjesztő felfogása és gyakorlása az egyik legelőrevivőbb érték a közéletben, ugyanakkor ezen felfogásunk nem válhat gátjává annak, hogy Veszprém általános kulturális életétől idegen, a társadalmi életet és a békés együttélést megzavaró, az általános közérzést felkavaró, helyi beágyazottsággal aligha bíró, provokatívnak minősíthető megmozdulások felett szemet hunyjunk” – áll a petíció felhívásában. „Kérjük polgármester úr közbenjárását a fent említett helyzet megvizsgálásában, valamint intézkedésében annak érdekében, hogy a jövőben hasonló kezdeményezések ne zavarják meg Veszprém város és polgárai nyugalmát!” – fogalmaztak. A tiltakozás ellenére a szervezők megtartják a szombati LMBTQ-bulit.

A Mi Hazánk Mozgalom Veszprém megyei szervezete rendőrségi kivizsgálást kért az ügyben, ahol azt a tájékoztatást kapták: a Terem nevű helyen kilencven férőhely van, többen nem tartózkodhatnak a zárt szórakozóhelyen. A rendőrség arról biztosította a párt képviselőit, hogy ellenőrzik az esemény alatt a szabályok betartását, ugyanis csak a belső magánterületen tartható meg a rendezvény. – Természetesen mi nagyon, nagyon sokan, a normalitáspárti, törvény tisztelő emberek, résen leszünk. Nem engedjük diszkriminálni a heteroszexuális társadalmat, nem engedünk semmilyen bomlasztani, megosztani, provokálni szándékozó akaratnak! – közölte a Mi Hazánk.

A Magyar Nemzet korábban arról is beszámolt: szerda délután LMBTQ-aktivisták meggyalázták Szent II. János Pál pápa varsói emlékművét. A tettesek szivárványos zászlóval takarták le a lengyel származású pápa szobrát. A vallási jelképek megtámadásáért akár két év börtönbüntetés is járhat Lengyelországban. Eddig egyetlen szervezet sem vállalta magára a szoborgyalázást.

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.