Kelen László: Az állítások nem tények

Továbbra is tagadja, hogy az Iszlám Állam hóhéra lett volna Hasszán Farhud, akit kilenc órán át faggatott a magyar ügyészség. A szír férfi ügyvédje a Hír TV Magyarország élőben műsorában először visszautasította a választ arra a kérdésre, hogy befogadná-e otthonába védencét, majd végül annyit mondott: elgondolkozna rajta.

Forrás: HÍR TV2019. 04. 04. 14:39
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Kilenc órán át hallgatta ki kedden a Fővárosi Nyomozó Ügyészség Hasszán Farhudot, aki a belga titkosszolgálat gyanúja szerint az Iszlám Állam harcosa volt és legalább húsz embert haláláért felelős. A 27 éves szír férfit tavaly decemberben fogták el a Liszt Ferenc Repülőtéren embercsempészés miatt. Ügyvédje azt mondja, a terrorizmussal kapcsolatos gyanú gyenge lábakon áll. Abban az időben ugyanis, amikor állítólag a gyilkosságokat elkövette már Európában volt. Kelen László szerint ötven-ötven százalék az esélye, hogy védence terrorista, vagy egy szír paraszt.

A Hír TV Magyarország élőben című műsorában az ügyvéd kifejtette: a közhiedelem szerint a gyanúsítotti időszak vádemelésre is alkalmas, meg akár ítéletre is, de jelenleg még ott tart az ügy, hogy a vádak nagyon kemények és alaposan néznek ki, de a tények ezzel nincsenek összhangban.

Velkovics Vilmos műsorvezető azon felvetésére, hogy Hasszán Farhudról az már kiderült, hogy hazudott, mert nem volt görög ügynök, az is, hogy embert akart csempészni, valamint erőszakos és agresszív volt a befogadó táborban és az is tény, hogy ketten felismerték, minderre Kelen László azt mondta: ezek állítások és nem pedig tények.

Amit Ön mondott, azok nem tények, hanem állítások, a fegyveres részvételre pedig nincs két tanú, egy sincs. Egyelőre van egy belga, aki azt állítja, hogy ismer egy embert, aki azt mondja Hasszánról, hogy részt vett. Én olvastam az anyagot, ebben egyetlen egy ember van megnevezve, az meg még nem került elő. Tehát a kérdéseket, ha majd előkerül akkor lehet majd számára feltenni. De két emberről nincs szó. Egy közvetett tanúról van szó – aki a büntetőjogban nem tanú – és van egy közvetlen tanú, aki még nincs meg – fogalmazott Kelen László.

Hasszán Farhud ügyvédje elmondta, hogy jelenleg csendes szakaszban tart az ügy. Kelen László fontosnak vélte kiemelni: „Itt nem szabad elkövetni azt a hibát, hogy a gyanút átfordítjuk egyből vádra.”

A szír férfi ügyvédje először visszautasította a választ Velkovics Vilmos azon kérdésre, hogy befogadná-e otthonába védencét, majd végül annyit mondott: „elgondolkoznék rajta, nem tudok egyértelmű igent vagy nemet mondani.”

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.