Keleti Arthur: Nem lesznek visszatartott információk

Nekünk biztonsági szakértőknek arra kell felkészülni, hogy ha valami szivárog akkor minden szivárog – mondta az Informatikai Biztonság Napja alapítója a Hír TV Magyarország élőben című műsorában.

Forrás: HírTV2019. 04. 12. 16:09
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Földi-Kovács Andrea a kiberbiztonsági szakemberrel beszélgetett azzal kapcsolatban, hogy őrizetbe vették Julian Assange-t, a titkos amerikai diplomáciai iratokat tömegesen kiszivárogtató WikiLeaks-alapítóját.

A sajtószabadság hőseként menekült hét évvel ezelőtt Ecuador londoni nagykövetségére Julian Assange, a Wikileaks kiszivárogtató oldal alapítója, most viszont rajtakapott bűnözőként zavarták ki a diplomáciai képviselet épületéből, hogy aztán azonnal őrizetbe vegyék őt a brit rendőrök.

Földi-Kovács Andrea Keleti Arthur kiberbiztonsági szakemberrel beszélgetett a Hír TV Magyarország élőben című műsorában arról, hogy milyen következmény, milyen konklúzió vonható le a szakemberek szempontjából az egész kiszivárogtatási botránnyal kapcsolatban.

Az adásban Keleti Arthur azt mondta, hogy az egyik probléma abból állt, hogy a Wikileaks a működése elején még igen komolyan szerkesztette a kiszivárogtatott anyagokat, ezért az informátorok vagy a rendszerben érintett egyéb emberek neve nem szerepelt az anyagokban, viszont a dolog 2010 után kezdett elvadulni és most eljutott oda, hogy gyakorlatilag szűretlenül jelennek meg ezek az információk.

„Nekünk biztonsági szakértőknek arra kell felkészülni, hogy ha valami szivárog akkor minden szivárog: Nem lesznek visszatartott információk.„

- mondta az Informatikai Biztonság Napja alapítója.

Keleti Arthur egy döbbenetes adatra is felhívta a figyelmet: Azon az oldalon, ami a feltört fiókokat mutatja:

„2019 áprilisában eddig óránként 21 ezer ilyen feltört fiók szivárgott ki. Tehát nekünk ebből azt a következtetést kell levonnunk, hogy jobban kell figyelnünk, minden információ szivároghat és valószínű az emberek még inkább védtelenek az ilyen információ szivárgással szemben, tehát nekünk olyan rendszereket kell fejleszteni, hogy megoldjuk ezt a problémát.”

A teljes adás ITT tekinthető meg.

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.