Keménymag: A görögökön segíteni kell, a magyarokon nem?

A görög határon a friss eszmék ostromolják Európa határait, közben a magyar baloldal, gazdag élettapasztalatával, a valóság mélyreható ismeretével kicsit lemaradt.

Forrás: HÍR TV2020. 03. 04. 14:03
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

A Hír TV mai Keménymag című műsorában Jeszenszky Zsolt, Apáti Bence és Dezse Balázs együtt ünnepelték a sokszínűséget a Törökországból szabadjára engedett tömegekkel. Szó volt arról, hogy flottafelvonulást tartott a DK, és egyben a baloldal királyává koronázta magát Gyurcsány Ferenc, valamint a Jobbik haláltusája is említésre került, melyben Jakab Péter tündököl, miközben immár Vas megye is elköszönt.

Zavar uralkodik az ellenzéki mezőben. A görög határon a friss eszmék tartalmi és formai vonatkozásban ostromolják Európa határait, közben a magyar baloldal, gazdag élettapasztalatával, a valóság mélyreható ismeretével kicsit lemaradt.

Verhofstadt a napokban azt írta egy Twitter-üzenetében, hogy segíteni kell a görögökön, Jeszenszky Zsolt szerint ez felettébb érdekes helyzet:

„Ha Magyarország lép fel teljesen jogosan a határainak a védelmében, akkor Magyarország náci, fasiszta, idegengyűlölő, ha meg Görögország teszi ezt, akkor segíteni kell.”

Apáti Bence elmondta, hogy a migránsok médiatudatosságát segítő egyesületek is léteznek már, és a pár napja az interneten futó videó, amin menekült férfiak tartják a füst fölé a gyerekeket, hogy könnyezzenek, épp ezt tükrözi.

Dezse Balázs szerint nevetséges, hogy mikor szóba jött a koronavírus, mindenki lázba jött és azt hangoztatták, hogy a kormánynak fel kell készülnie a vírus miatt és fontos a határok ellenőrzése, de amikor a migránskérdésről van szó, akkor hidakat követelnek falak helyett.

A teljes műsor megtekinthető a Hír TV weboldalán.

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.