Keménymag: Identitás nélkül nem lehet pártot építeni

Forrás: HÍR TV2020. 01. 29. 12:46
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Velkovics Vilmos vendégei Lentulai Krisztián a Karc FM főszerkesztő-helyettese, Apáti Bence a Magyar Nemzet főmunkatársa és Dezse Balázs a PestiSrácok.hu újságírója voltak, a Hír TV Keménymag című műsorában.

Niedermüller Péter korábbi megnyilvánulása adta a műsor alaphangulatát, melyben a következőképpen vélekedett: „Hogyha megnézzük azt, hogy mi marad, ha lehántod ezeket a gyűlöletvalamiket, ugye fölsoroltuk: a nem magyarok, a mások, a migránsok, a romák, a nem tudom én, mik; akkor ott marad egy rémisztő képződmény középen: ezek a fehér, keresztény, heteroszexuális férfiak – meg azért nők is vannak közöttük. Ez a családelképzelés. Ez azért borzalmas, mert ha megnézzük, hogy a világon mindenütt az úgynevezett fehér nacionalisták miből állnak össze: ebből – mondom csöndesen nektek” – fogalmazott Erzsébetváros polgármestere.

Ezekre a gondolatokra reagált a műsorvezető Velkovics Vilmos és három vendége, Lentulai Krisztián a Karc FM főszerkesztő-helyettese, Apáti Bence a Magyar Nemzet főmunkatársa és Dezse Balázs a PestiSrácok.hu újságírója, akik mind a négyen fehér, keresztény, heteroszexuális férfiakként, ezáltal rémisztő képződményeknek érezhették magukat.

A Niedermüller Péter, Erzsébetváros polgármestere által tett kijelentéseket többen annyira sértőnek találták, hogy csütörtökön (január 30.) 17 órakor, Erzsébetvárosban a polgármesteri hivatal előtt tüntetés lesz.

A balliberális oldal migrációs helyzetről alkotott véleménye is szóba került a műsorban. Kedd hajnalban ugyanis egy kirívó, erőszakos és csoportos áttörési kísérlet történt egy emblematikus helyszínen, a röszkei határátkelőnél és az ezzel kapcsolatos videó megtekintése után Jakab Péter, a Jobbik új elnöke és a DK-val való együttműködési tervei adták a beszédtémát.

„Egy őszinte jobbikos szavazó rég tudja, hogy ki ez a figura és nem veszi komolyan” – fogalmazott Lentulai Krisztián, a Karc FM főszerkesztő-helyettese, a Jobbik új elnökével, Jakab Péterrel kapcsolatban.

A Gyöngyöspatán kialakult helyzetről is elmondták véleményüket a műsor vendégei.

A teljes adás a Hír TV weboldalán tekinthető meg.

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.