Képtelen a törvényességre a Demokratikus Koalíció

Magyar Nemzet
2019. 04. 04. 8:22
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Az Állami Számvevőszék (ÁSZ) összeállításából kiderül, hogy a Demokratikus Koalíció könyvvezetése és gazdálkodása 2013-ban, 2014-ben, 2015-ben és 2016-ban sem felelt meg az előírásoknak.

Az ÁSZ egyebek mellett megállapította, hogy a párt 2013. évi beszámolójában és a 2014. évi pénzügyi kimutatásában figyelmen kívül hagyták a számviteli törvényben rögzített valódiság és teljesség alapelvet. A DK 2015–2016-ban pedig nem a jogszabályi előírásoknak megfelelően alakította ki gazdálkodásának szabályozási környezetét, nem teremtette meg a közpénzekkel való átlátható és ellenőrizhető gazdálkodás alapjait. A számvevőszék azt is feltárta, hogy a DK működéséhez a jogszabályt megsértve tiltott vagyoni hozzájárulást fogadott el. A 2018. évi országgyűlési választás kampánypénzeinek ellenőrzésekor az ÁSZ azt állapította meg, hogy a párt a jelölő szervezetnek járó költségvetési támogatást nem szabályszerűen használta fel. A kampány során a DK a számviteli, a párt- és a kampánytörvényt is megsértette, illetve ismételten tiltott támogatást fogadott el.

Mindez azt jelenti, hogy a DK a fenti években az adófizetőknek, valamint a saját támogatóiknak, tagságának sem számolt el szabályszerűen – összegzett az ÁSZ.

Mindeközben a Fidesz kommunikációs igazgatója tegnap arról beszélt, hogy a volt miniszterelnök és pártja Magyarország védelmét akarja meggyengíteni. Hidvéghi Balázs kifejtette: Euró­pában az elmúlt években a tömeges migráció következményeként drámaian romlott a közbiztonság, az Iszlám Állam több ezer terroristája juthatott be az EU területére, egyiküket, Hasszán Farhudot a közelmúltban Magyarországon a Terrorelhárítási Központ (TEK) segítségével fogták el.

– A DK egyik célkitűzése azonban éppen az, hogy megszüntesse a TEK-et, sőt Gyurcsány Ferenc pártelnök nemrég úgy fogalmazott, a kutyapiszoktól jobban kell félni, mint a terroristáktól. A DK és az egész európai baloldal bevándorlókontinenssé akarja alakítani az EU-t, és elvenné a nemzetállamoktól a védekezés jogát – mondta Hidvéghi.

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.