Képzeletbeli utazásra hívja a fiatalokat az FKF Zrt.

Magyar Nemzet
2019. 07. 02. 8:54
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

A Fővárosi Közterület-fenntartó Nonprofit Zrt. (FKF Nonprofit Zrt.) idén is meghirdeti gyermek- és ifjúsági pályázatait: a már évek óta népszerű gyermekrajz- és szépírói pályázatot, valamint a fotó- és videópályázatot. Az FKF Nonprofit Zrt. arra ösztönzi a kiírásokra jelentkezőket, hogy képzeletben járják be a Földet – akár kukásautóval is –, rajzolják meg, írják le, milyennek látják a világot környezetvédelmi szempontból. A gyermekrajzpályázatra óvodás gyermekek, alsó és felső tagozatos diákok nevezhetnek. Alkotásaikat ceruzával, festékkel, tollal, filccel, zsírkrétával készíthetik el. A három fődíjas alkotás a kukásautók oldalára kerül, ezenkívül más értékes ajándéktárgyakat is kapnak a nyertesek és különdíjasok.

A szépírói pályázaton alsó és felső tagozatos, valamint középiskolás diákok vers, mese, novella, elbeszélő költemény vagy dalszöveg kategóriában fogalmazhatják meg mondanivalójukat. A zsűri elnöke Csukás István Kossuth-díjas író.

A fotó- és videópályázaton a 13–19 éves diákok kreatív módon készíthetnek fotókat és/vagy rövid videókat arról, hogy a megadott témában milyen asszociációk jelennek meg a fantáziavilágukban. A díjazottak értékes ajándékokat kapnak.

Az FKF Nonprofit Zrt. meghirdetett pályázatainak beküldési határideje 2019. október 31. A díjátadót 2019 decemberében tartják a MikulásGyárban.

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.