Képzéssel a fiatalokért: fókuszban a családi életre való nevelés

Országszerte hozzáférhető, ingyenes képzés indul pedagógusok és szociális szakemberek számára.

Magyar Nemzet
Forrás: Családbarát Ország Nonprofit Közhasznú Kft.2020. 09. 03. 14:57
null
Fotó: Picasa
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

2020 szeptemberétől ingyenes, az ország minden régiójában hozzáférhető képzés indul óvodai, illetve általános és középiskolában tanító pedagógusoknak, valamint a szociális szférában dolgozó szakembereknek Családi életre és kapcsolati kultúrára nevelés címmel.

A Családbarát Ország Nonprofit Közhasznú Kft. szervezésében induló negyvenórás képzés célja, hogy a pedagógusok, illetve a szociális szakemberek segítséget nyújtsanak a környezetükben élő fiataloknak abban, hogy felismerjék a bennük rejlő értékeiket, ezáltal a későbbiekben bátrabban merjenek családot alapítani, valamint gyermekeket vállalni. A képzés további célkitűzése az is, hogy a diákokat értőn segítsék a személyes a kapcsolataikban felmerülő konfliktusok eredményes kezelésére, a felmerülő nézeteltéréseket pedig empátia és asszertív kommunikáció segítségével legyenek képesek feloldani.

A résztvevők a képzés során olyan fontos témaköröket érintenek, mint az önismeret és érzelmi intelligencia, jellem és érték kérdésköre, a társas kapcsolatok során felmerülő konfliktusok kezelése, a család működése, a változások és veszteségek kezelése, veszélyek és devianciák, nemiség, párkapcsolat, szexualitás, valamint a családi életre és kapcsolati kultúrára nevelés módszertana.

A képzéssel kapcsolatos további információk IDE kattintva érhetők el.

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.