Kerékpárosbarát településrészt hoznak létre Nyíregyházán

Forrás: MTI2020. 03. 18. 14:41
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Több mint 821 millió forint értékű hazai és uniós támogatásból két körforgalom és több kerékpárút épül Nyíregyházán – közölte a városháza sajtószolgálata szerdán az MTI-vel.

A száz százalékban vissza nem térítendő – a Terület- és Településfejlesztési Operatív Program keretében elnyert – támogatásból a városon belül haladó főutakat összekötő, a lakóövezetek mellett elhaladó Család utcán építenek meg két új körforgalmat.

A nagy forgalmat bonyolító útszakaszon újraosztják a parkolóhelyeket, átalakítják és szabványosítják a meglévő buszöblöket, valamint gyalog- és kerékpáros átvezetéseket építenek ki.

A projekt gyalog- és kerékpárutakat érintő fejlesztéseit várhatóan két ütemben valósítják meg a város északi részén. Az elképzelések szerint úgynevezett kerékpárosbarát településrészt hoznak létre, valamint kerékpársávokat alakítanak ki Nyíregyháza-Sóstógyógyfürdőn.

A beruházások őszre fejeződhetnek be.

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.