Készülnek a főszezonra a vízimentők

Június 15-én, a nyári iskolai szünet első napján, majd 29-én, a főszezon első napján teljes létszámmal állnak szolgálatba, előreláthatóan a múlt nyárinál jóval több fürdőhelyen.

2019. 05. 14. 10:18
null
A VMSZ munkatársai idén nyáron nyolc – köztük két rohammentő felszereltségű – hajóval dolgoznak legnagyobb tavunkon Fotó: Turcsi Gábor Forrás: MTI/Turcsi Gábor
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

A strandszezon nyitányára még várni kell, a Vízimentők Magyarországi Szakszolgálata (VMSZ) és az Önkéntes Tűzoltó Egyesület azonban már csaknem félszáz, köztük balatoni, budapesti „csillagtetős fürdő” fenntartójával kötött megállapodást. A múlt évben ötven balatoni strandon, illetve strandi medencénél vigyázták a fürdőzőket a tanfolyamokon felkészített egyenruhás fiatalok, s miután a szervezet biztonságos szolgáltatásának híre túljutott a Balatonon, a múlt évben már dunai, sőt alföldi stranddal rendelkező városok is hozzájuk fordultak az igényeikkel.

– Az idei nyáron nyolc balatoni, köztük két rohammentő felszereltségű sürgősségi hajóval dolgozunk, és – mint arról a Magyar Nemzet is beszámolt – március 18-án a budapesti Wiking Yacht Club kikötőjében bemutattuk az első, esetkocsi felszereltségű dunai mentőhajónkat – mondta el érdeklődésünkre Bagyó Sándor, a VMSZ elnöke. Ismertetése szerint eddig már több mint negyven strandfenntartó önkormányzattal kötöttek szerződést, és fokozatosan készülnek a szezonkezdésre.

A VMSZ munkatársai idén nyáron nyolc – köztük két rohammentő felszereltségű – hajóval dolgoznak legnagyobb tavunkon
Fotó: MTI/Turcsi Gábor

– Június 15-én, a nyári iskolai szünet első napján, majd 29-én, a főszezon első napján teljes létszámmal állunk szolgálatba – előreláthatóan a múlt nyárinál jóval több fürdőhelyen – jelentette ki a szolgálat vezetője.

A Vízimentők Magyarországi (kezdetben balatoni – a szerk.) Szakszolgálata 1999 őszén alakult meg a zánkai gyermeküdülőben, s azóta több mint háromezer embert mentettek ki a Balatonból a ma már ezer aktív taggal dolgozó egyesület önkéntesei.

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.