Két estén át a reménységről

Egy börtönviselt ember, aki megtérve a fegyvereit a Bibliára cserélte és azóta járja a világot az üzenettel, hogy valóban van remény és megváltás: Nicky Cruz lesz a főelőadója az Ideje elhinned konferenciának.

Szilágyi Anna
2020. 03. 05. 20:54
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Egy sötét, erőszakos múltú, börtönviselt ember, aki megtérve a fegyvereit a Bibliára cserélte és azóta járja a világot az üzenettel, hogy valóban van remény és megváltás: Nicky Cruz lesz a főelőadója az Ideje elhinned konferenciának március 6-án és 7-én Budapesten. Az esemény főszervezője kiemelte, Nicky története bizonyíték arra, hogy Isten képes megszabadítani és tartós változást hozni az életünkbe.

Nicky Cruz lesz az Ideje elhinned konferencia vendége, amelyet március 6-án és 7-én rendeznek a BOK Sportcsarnokban. Földesi Tamás lelkész, az esemény egyik főszervezője lapunknak elmondta, Nicky Cruz története – bár évtizedekkel korábban történt – a mai napig a remény szimbóluma lehet a magyar embereknek is. Nicky Puerto Ricóban nőtt fel, gyerekkorában folyamatosan ismétlődő fizikai bántalmazás áldozata volt, így New Yorkba menekült az ötvenes évek közepén.

Hamarosan a fiatal fiúkból álló bandák erőszakos közegében találta magát, és a hírhedt Mau Mau-csoport hadvezéri posztjára került. Egy pszichiáter azt mondta róla a bíróságon, hogy „halálra van ítélve, egyenes útja van a börtönön és a villamosszéken át a pokolba”. Az, hogy nem így történt, David Wilkerson keresztény evangélistának köszönhető, Nicky az ő hatására tért meg. Wilkerson ezt a Kés és kereszt című könyvében írta meg, Nicky Cruz pedig a Repülj, kicsim, repülj! című könyvben – mindkettő megjelent Magyarországon már a szocializmus ideje alatt, a hetvenes években.

Nicky Cruz járt is ekkor hazánkban, majd a nyolcvanas évek közepén is.

Földesi Tamás szerint Nicky Cruz története bizonyíték arra, hogy Jézus Krisztus valóságos, és képes a lehető legmélyebbről is felemelni és új emberré tenni, életeket radikálisan megváltoztatni.

– Másrészt hordoz egy örök érvényű üzenetet is: lehet, hogy nekünk más a hátterünk, de mindannyiunk életében van egy űr és reménytelenség, amelyet a hitünk szerint csak Isten tud betölteni – fogalmazott a szervező. – Rengeteg megoldatlan helyzet van a társadalmunkban, a családok széthullásától a függőségeken át az öngyilkosságig, de az evangélium ma is élő és ható mindannyiunk számára – tette hozzá. Földesi Tamás rámutatott, az Ideje elhinned cím is arra utal, hogy bár lehet, hogy már nagyon régóta vagyunk egy rossz helyzetben, eljött az idő, hogy megragadjuk Isten felszabadítását, ami valóságos és tartós változást képes hozni az életünkbe.

Az eseményről folyamatosan frissülnek a hírek az Idejeelhinned.hu honlapon és a közösségi médiában is.

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.