Két év alatt 254 új mentőautó

Az Országos Mentőszolgálat napját rendezték meg szombaton a Városligetben, ahol a területért felelős államtitkár fontos fejlesztéseket jelentett be. A szolgálat főigazgatója kiemelte, hogy a mentők munkájának köszönhetően ma többen élhetnek Magyarországon. A rendezvény számos érdekes programot nyújtott kicsiknek és nagyoknak egyaránt.

Magyar Nemzet
2019. 09. 02. 6:44
null
A családok megismerkedhettek az életmentéshez szükséges modern berendezésekkel Fotó: MTI/Mónus Márton
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

A legtöbb mentőállomás új mentő­autót kaphat 2019-ben és 2020-ban – nyilatkozta Horváth Ildikó az Országos Mentőszolgálat napján szombaton, a budapesti Városligetben. Az egészségügyért felelős államtitkár hangsúlyozta, hogy nemcsak a mentőautók lesznek újak, hanem a bennük lévő mentési eszközök is, amelyek a kor technikai tudásának legmagasabb színvonalát képviselik és megfelelő számban rendelkezésre állnak. A politikus kiemelte, hogy 1,6 milliárd forint kormányzati támogatással 2500 új mentéstechnikai eszköz, például defibrillátor, lélegeztetőgép beszerzésére nyílik lehetőség.

Horváth Ildikó közölte: az ország 254 mentőállomása számára ugyanennyi mentőautót vásárolnak az elkövetkező két évben. A mostani beszerzések egy 2010-ben kezdődött program részét képezik, amelynek során mintegy ezer új mentőautót állítanak a mentők szolgálatába – emlékeztetett az államtitkár. Hozzátette: a szolgálat éves költségvetése a következő évre eléri az 54 milliárd forintot.

Az Országos Mentőszolgálat napján felszólalt Csató Gábor, a szervezet főigazgatója is, aki arra hívta fel a figyelmet, hogy az elmúlt évben megduplázták a sikeres újraélesztések számát.

– A mentődolgozók magas színvonalú munkája és a társadalmi összefogás eredményeképpen ma többen élhetnek Magyarországon – értékelt Csató. A vezető kitért a mentőszolgálat által indított programokra, így többek között a Legyél hős! elnevezésű vagy az önkénteseket megszólító kezdeményezésre.

A családok megismerkedhettek az életmentéshez szükséges modern berendezésekkel
Fotó: MTI/Mónus Márton

A mentőnap célja a mentési munka bemutatása és népszerűsítése különböző programokkal, köztük mentési bemutatókkal, vetélkedőkkel és járműkiállítással. A rendezvényen a mentőszolgálat munkatársai bemutatták az újraélesztés folyamatát, a gyerekek és felnőttek beülhettek régi mentőautókba. A fegyveres erők külön standdal készültek, ahol kézbe lehetett venni a fegyvereket is. A szervezők bemutattak egy defibrillátort szállító mentődrónt, az eseményen bemutatkoztak az életmentés szereplői, így a gyermekmentők, a vízimentők, a mentőkutyások is.

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.