Két évvel ezelőtti beszédét ismételte meg Tóth Bertalan

– Időutazás Tóth Bertalannal! Gratulálok frakcióvezető-társamnak és a megújuló baloldalnak! – írta tegnap Facebook-oldalán Kocsis Máté.

2019. 06. 28. 7:47
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

– Időutazás Tóth Bertalannal! Gratulálok frakcióvezető-társamnak és a megújuló baloldalnak! – írta tegnap Facebook-oldalán Kocsis Máté.

A Fidesz frakcióvezetője a bejegyzésében arra hívta fel a figyelmet, hogy az MSZP elnöke pártja vezérszónokaként szóról szóra ugyanazt a beszédet mondta el a jövő év költségvetéséről szóló parlamenti vitán, mint amit két esztendővel ezelőtt. Tóth igazságtalannak nevezte a javaslatból kiolvasható újraelosztási szándékot, s úgy fogalmazott: „Egy költségvetés nem pusztán a számok halmaza, hanem mindig egy tükör. Annak a tükre, hogy egy adott közösség hogyan gondolkodik a közösen megtermelt javak újraelosztásáról. Megmutatja, hogyan gondolkodik a Fidesz a magyar társadalomról, és hogyan kívánja a saját holdudvara számára megszerezni a közösen megtermelt állami javakat.”

Tóth pontosan ugyanezt mondta el 2017-ben. Az MSZP-ben mindez nem jelent problémát, lapunk érdeklődésére a párt egyik vezető politikusa csak annyit mondott: nem foglalkoztak Tóth felszólalásával, a fővárosi előválasztás kötötte le a figyelmüket.

– Semmi innováció nincsen az ellenzékben, B kategóriás politikusok találhatók több ellenzéki párt mellett a szocialisták soraiban is. Láthatóan nem értik a politikát: nem tartják azt egy olyan szakmának, amelyet magas szinten illene művelni. Nem tudnak mit kezdeni magukkal, nem veszik komolyan a hivatásukat, és úgy látszik, azt gondolták, hogy nem veszi észre senki, ha egyikük egy két évvel ezelőtti beszédet mond el – értékelt lapunknak Kiszelly Zoltán politológus.

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.