Két hét múlva kezdi meg munkáját az Országgyűlés   

2020. 09. 07. 14:32
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Szeptember 21-én hétfőn kezdődik az Országgyűlés őszi ülésszaka – értesült a Magyar Nemzet. Információink szerint a Ház egyebek mellett idén dönthet a járványhelyzettel kapcsolatos további egészségügyi és gazdaságvédelmi intézkedésekről a nemrég lezárult nemzeti konzultáció alapján. Az őszi ülésszakon napirendre kerül a gyermekvédelmi rendszer megerősítése, az azzal kapcsolatos büntető-szabályozás szigorítása, amit a Kaleta-ügy tett szükségessé. A parlament foglalkozik továbbá a börtönökben uralkodó túlzsúfoltság megszüntetésével is. Azt egyelőre nem tudni, hogy a koronavírus-járvány miatt a parlamenti pártok mikor, hol, milyen körülmények között tartják meg szokásos, az őszi ülésszakot megelőző frakcióüléseiket.

A szokásoknak megfelelően közös frakcióüléssel indítja az őszi parlamenti ülésszakot a Fidesz és a KDNP, azonban a járványügyi helyzetre tekintettel nem tartunk kihelyezett tanácskozást – közölte a Fidesz-frakció vezetője. Kocsis Máté közleményében azt írta: ahogyan a tavaszi ülésszakban, úgy az ősziben is működnie kell az Országgyűlésnek, a kormánypárti frakcióknak pedig számos témát meg kell vitatniuk. Hozzátette: „A járványügyi szabályok legszigorúbb betartása mellett tehát megkezdjük a törvényalkotási munkát”. Mint hangsúlyozta: készen állnak arra is, hogy biztosítsák a többséget a koronavírus elleni védekezéshez, „legyen szó akár az emberek egészségéről, akár a magyar gazdaságot és a munkahelyek védelmét érintő intézkedésekről”. Kocsis Máté arra is kitért: a frakcióülésről a szokásos rendben tájékoztatják a nyilvánosságot.

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.