Két jelölt már biztos lesz az időközi országgyűlési választáson

Koncz Zsófia (Fidesz) mellett a független Tóth Ádámot is nyilvántartásba vette a helyi választási bizottság.

Magyar Nemzet
2020. 08. 26. 18:52
Koncz Zsfia
Koncz Zsófia (Fidesz) már kapott egy kihívót Fotó: Marjai János Forrás: MTI/Marjai János
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Legalább két jelölt már biztos lesz a szavazólapokon október 11-én a Borsod-Abaúj-Zemplén megyei 6-os választókörzetben, Koncz Zsófia (Fidesz) mellett a független Tóth Ádámot is nyilvántartásba vette a helyi választási bizottság – erről Székely Sándor független országgyűlési képviselő tájékoztatta közleményében az MTI-t. A politikus hozzátette: számára is meglepetés, hogy többeknek eddig még nem sikerült leadni érvényes ajánlásokat, de reményét fejezte ki, hogy lesznek későbbi bejelentkezők is.

Arról már korábban írtunk, hogy a jobbikos Bíró László csak függetlenként indulhat el az október 11-i időközi választáson. Ennek oka, hogy a Nemzeti Választási Bizottság (NVB) egy bejelentés nyomán megállapította, hogy a tiszaújvárosi választási bizottság jogszabálysértően vette nyilvántartásba jelölőszervezetként a Jobbikot, mivel a párt év elején megválasztott elnöksége nincs közhiteles nyilvántartásba véve, ezért közülük senki nem rendelkezik aláírási joggal.

Bíró Lászlóval kapcsolatban megírtuk azt is, hogy bár a baloldal beállt a politikus mögé, korábbi rasszista és antiszemita kijelentései miatt egyre többen fordulnak el tőle a saját szövetségesei közül is. Mások mellett Setét Jenő roma aktivista, Somogyi Zoltán, a Political Capital alapítója, Heisler András, a Mazsihisz elnöke, valamint Szél Bernadett, az LMP egykori társelnöke nevezték elfogadhatatlannak Bíró olyan kijelentéseit, mint „az országot nemcsak a Hasszánoktól, hanem a Sztojkáktól is meg kell védeni”, vagy azt, hogy tetűcsúszdásnak nevezte a zsidókat, a magyar fővárost pedig Judapestnek.

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.