Két polgármestert adott a Mi Hazánk Mozgalom

– A vasárnapi választás megmutatta, hogy ahol a Mi Hazánk jelen van, ott megerőltetés nélkül értük el az ötszázalékos küszöböt – értékelt Toroczkai László.

2019. 10. 15. 6:30
TOROCZKAI László
Ásotthalom-Kissor, 2019. október 13. Toroczkai László, a Mi Hazánk elnöke, a párt ásotthalmi polgármesterjelöltje szavaz az önkormányzati választáson az ásotthalom-kissori közösségi házban 2019. október 13-án. MTI/Kelemen Zoltán Gergely Fotó: MTI/Kelemen Zoltán Gergely

– A vasárnapi választás megmutatta, hogy ahol a Mi Hazánk jelen van, ott megerőltetés nélkül értük el az ötszázalékos küszöböt – értékelt Toroczkai László.

– A vasárnapi választás megmutatta, hogy ahol a Mi Hazánk jelen van, ott megerőltetés nélkül értük el az ötszázalékos küszöböt. Ugyanakkor látszik, hogy pártunk még nem készült el, folytatni kell az építkezést – értékelte a Magyar Nemzetnek a Mi Hazánk Mozgalom választási eredményeit Toroczkai László (képünkön). A párt elnöke közölte: két polgármesterük lett, a megyei közgyűlésekben összesen nyolc mandátumot szereztek, Csongrád megyében kettőt is.

– Nem sikerült bejutni a közgyűlésbe Zala, illetve Tolna megyében, az ötszázalékos küszöböt alulról súroltuk – tett hozzá Toroczkai. Az ellenzék sikeréről a pártelnök azt mondta: sajnálja, hogy a próféta szólt belőle, amikor azt mondta, 2022-ben Orbán Viktort válthatja Gyurcsány Ferenc.

Fotó: MTI/Kelemen Zoltán Gergely

– A vasárnapi eredmény egyértelműen megmutatja, a DK-tól a Jobbikig terjedő balliberális szörnyszövetség létezik, három év múlva pedig kormányt adhat Magyarországon – fogalmazott Toroczkai, aki hozzátette: pártja az elkövetkezendő éveket a tagtoborzásra használja, hogy 2022-ben parlamenti frakciót alakíthassanak.

Ismert, a radikális párt az ország valamennyi megyéjében indított jelölteket az október 13-i önkormányzati választáson. Toroczkaiéknak 37 polgármesterjelöltje és 91 egyéni listás jelöltje volt. Figyelemre méltó, hogy bár alig egy éve alakultak, az egyéni választókerületi jelöltjeik száma közel 470 volt, több, mint más ellenzéki pártoké.

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.